Příprava na domácí pohodlí: Trendy, které ovládnou letošní podzim

Barvy a zase barvy, o tom bude letošní podzim
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Každé roční období má něco do sebe. Ale zatímco v létě možná až tolik nevnímáme domácí prostor kolem sebe, příchodem podzimu se to mění. Je to logické. Doma trávíme více času a vše se nám dostává daleko více "pod kůži". Proto je dobré být připraveni.

Podzimní nálady neznamenají pro každého optimistickou vyhlídku. Venku je brzy tma, střípky léta rezonují v hlavě a válení u vody nás čeká zas až za celý rok. I toto období má ale své výhody – máme čas na sebe a celkově trávíme doma více času. Uvařte si proto čaj, připravte deku a oblíbený seriál a nechte se strhnout vlnou odpočinku.

Na rekonstrukci klidně zapomeňte

K takovému pohodlí je ale důležité nastolit si doma příjemnou atmosféru. A jak jinak než drobnými úpravami vašeho interiéru? Však nechcete koukat na to samé jako poslední dva roky. Čtěte dál a dozvíte se, jaké trendy letos frčí, aby byl váš domov moderní a vy z něj budete díky pár změnám zase nadšení.

Podobně jako u nutkání obměňovat každou sezonu celý šatník je i v domácnosti občas cítit potřeba změny. Trendy letošního roku však přejí všem, kteří nemají nálady na velkou akci. Nemusíte mít strach, abyste měli IN domov, že hrozí kompletní rekonstrukce. Stačí si zpříjemnit domov pár drobnými doplňky a barvami, které jsou nadčasové, a budete se cítit jako v novém.

Polštáře, stolečky a květiny
Hlavním letošním trendem v barvách je červená, a to v jakýchkoliv odstínech. Vedle červené frčí také oranžová. Nebojte se proto vytvořit doma doslova rudé království. Možná se vám může zdát, že tato barva je moc agresivní, zkombinujte ji ale s krémovou nebo bílou barvou a uvidíte, jaká dynamika a pohodlí se rozline po vašem domově.

Pokud jde o módu, dámy by si měly rychle nakoupit klobouky, čepice nebo barety. Bez toho se letošní podzim zkrátka neobejdou

Letos sice stále frčí minimalismus, ale o doplňky nesmí být nouze. Provzdušněte svůj interiér zelení a zpohodlněte jej spoustou měkkých zákoutí. Vybavte své sedačky designovými polštáři. Nebojte se ani retro kousků – letos je v módě návrat do 70. let. Doplňte výraznou červenou třeba džínovými textiliemi, tady nemůžete udělat chybu.

Pokud jste milovníci umění, můžete si doma zařídit třeba i vlastní galerii. Právě kombinace historie s moderním uměním je prvkem, který bude letos hitem. Bohatě zdobené tapety, honosné koberce nebo jiné dekorační prvky se navíc dají poměrně snadno "naředit" ultramoderním zařízením. Zapomínat samozřejmě nelze ani na barvy. Volte takové, které prostoru dodávají větší šířku, tedy například modrou či zelenou apod.

Jak jinak navodit příjemnou atmosféru v bytě než příjemným světlem. Podzimních paprsků si můžete do bytu pustit přesně, kolik chcete, díky vnitřním žaluziím. Letošní trendy nahrávají tomu se odvázat a udělat změnu právě v tomto ohledu – moderní jsou japonské stěny či plisé. A červenou barvou můžete svůj byt přivést k dokonalosti. Neprohloupíte ani se zlatavě třpytivými barvami, které interiér úžasně prosvítí a "nachytají" poslední zbytky slunečních paprsků.

Babí léto aneb poslední zbytky sluníčka

"Rolety i plisé jsou vyrobeny z barevně a tvarově stálých textilií a můžete si vybrat z nepřeberné škály odstínů a dekorativních vzorů. V interiéru působí ležérně a romanticky, navíc se oproti vnitřním žaluziím snadněji udržují. Velké oblibě se těší i moderní screenové rolety," říká odborník Jan Žižlavský.

Bez drobných designových prvků by to přeci nešlo. Letos jsou trendy i metalické a kovové materiály s odlesky, nebojte se proto vsadit na tuto barvu, která v prostoru doplní celkový dojem pohodlí. Ať už zvolíte stříbrné svíčky, nebo květináče či metalické rámečky na fotky, vedle rozhodně nešlápnete.