Svět je zná od útlého dětství a někteří to neunesli. Jak se dnes daří slavným dětem?

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Když je někdo celosvětovou hvězdou od útlého dětství, není to zrovna jednoduché. Případů, kdy se z mladistvé hvězdy stal provokatér nebo skandalista, je mnoho. Podívali jsme se na ty nejznámější. A zároveň na ty, kteří dokazují, že se s dětskou slávou lze vypořádat i dobře. 

Daniel Radcliffe

Patrně nejslavnější dětský herec posledních několika desetiletí. Harry Potter byl fenoménem už jako kniha, když však přišel do kin filmový převod, lavina byla nezadržitelná. A Daniel Radcliffe na tom měl lví podíl. S nesnadnou rolí se popasoval znamenitě, jedenáctiletý čaroděj byl v jeho podání uvěřitelný a velmi přesvědčivý. O tom, že si jej diváci jednou provždy uložili do paměti jako Harryho Pottera, asi není třeba spekulovat. Zda se to Danielovi vždycky líbilo, to už za zvážení stojí. Několik Radcliffeových gest by bylo možné označit za snahu vymanit se z Potterovské škatulky. Charismatický herec se kupříkladu objevil ve filmu nahý. Jindy otevřeně mluvil o masturbaci. Tak jako tak je Radcliffe nejen jedním z nejznámějších, ale i nejtalentovanějších herců, se kterými se v současnosti můžeme setkat.

Macaulay Culkin

Film Sám doma – či některé z jeho pokračování – si s Vánocemi spojují mnozí. Může za to jednak skvělý soundtrack, jednak výborný a roztomilý Culkin v roli malého Kevina. Z malého Kevina Culkin vyrostl… a málem ho to stálo život. Culkin byl dlouhodobě závislý na drogách a nejednou svým zjevem šokoval veřejnost. Dnes je bývalé dětské hvězdě třicet osm let a věnuje se především hudbě. Krom toho, že se proslavil jako Kevin, se o něm hodně psalo v souvislosti se slavnou přítelkyní, herečkou Milou Kunis. S tou strávil Culkin devět let. Čas od času se mimochodem objeví nepotvrzená zpráva, že je herec po smrti. Doufejme, že se toho jen tak nedočkáme.

Emma Watson

Těžko říct, kdo je dnes ve světě známější – zda Radcliffe, který ztvárnil v Harrym Potterovi hlavní roli, nebo Emma Watson, jež zazářila v roli Hermiony Grangerové. Emmě Watson je dnes osmadvacet let a slyšíme o ní ze všech stran. Nejen díky její herecké kariéře, ve které se jí nebývale daří i nadále, také třeba proto, že Emma často vystupuje téměř coby veřejná intelektuálka. Studovala literaturu a o literatuře umí zasvěceně mluvit. A nejen o ní – Emma Watson často mluví i o právech žen.

Thomas Brodie-Sangster

Jistě si na něj pamatujete z filmu Láska nebeská, kde se rozhodl oslovit dívku svého srdce tím, že se stane bubeníkem. Hudbě se Brodie-Sangster věnuje i nyní. Je mu dvacet osm let a v úspěšných snímcích se objevuje dál. Vidět jsme ho mohli například v seriálu Hra o trůny nebo v americkém filmu Labyrint: Útěk. Přesto si jej patrně vždycky budeme spojovat s malým klukem z Lásky nebeské, jehož nevlastního otce hrál Liam Neeson. Ten tehdy malého Thomase chválil. A Brodie-Sangster svůj talent rozhodně nezahodil.

Lindsay Lohan

Lohan se ve filmech objevuje od opravdu útlého věku – už ve třech letech ji mohli diváci zaznamenat v reklamních spotech. První větší role byla specifická – mladá herečka ztvárnila ve filmu Past na rodiče obě protagonistky. Nutno podotknout, že protagonistky byly dvojčaty. Dnes je bohužel Lindsay Lohan známá spíše kvůli opakujícím se výstřelkům. Podobně jako Macaulay Culkin byla dnes dvaatřicetiletá herečka závislá na drogách.