Šediny či věčné mládí: Jak dnes vypadají módní ikony z devadesátých let

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Ač se to někdy může zdát nemožné, i celebrity stárnou. Některé důstojně, jiné nikoliv. Některé se pokoušejí neúprosnému času uniknout, jiné si na nic nehrají a chovají se podle toho, kolik jim je skutečně let. Podívejte se na některé z ikon devadesátých let a na to, jak to s nimi dopadlo.

Madonna

Bezesporu jedna z nejvlivnějších osobností, co se týká módních trendů, královna popu a jedna z nejúspěšnějších zpěvaček všech dob se narodila v roce 1958 a v loňském roce tak oslavila šedesátku. Již od začátku osmdesátých let, kdy plně odstartovala její zářná kariéra, inspirovala Madonna ženy po celém světě. Díky ní byla jednu dobu enormní poptávka po špičatých podprsenkách, která se s odstupem času zdá úsměvná.

V roce 2015 vystoupila Madonna i v Praze. A v roce letošním vydala nové album, které nese název Madame X. A které bude dost možná jedním z největších hitů roku 2019. Už jen z toho důvodu, že se v něm Madonna zaměřila mimo jiné i na práva žen. Což je téma, o němž se nyní mluví takřka všude. Přestože je Madonna z těch celebrit, které zdánlivě nestárnou, v nedávno poskytnutém rozhovoru se rozpovídala i o tom, jak její život změnilo mateřství. Což bychom od divoké vládkyně pódií asi nečekali.

Od Madonnina eponymního alba z roku 1983 uběhlo už třicet šest let, tato žena se však místa na výsluní nevzdala. A patrně jen tak nevzdá.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston se v paměti milionů diváků po celém světě usadila coby Rachel ze seriálu Přátelé. To samé platí i o dalších pěti protagonistech nesmrtelného sitcomu. Možná s tím rozdílem, že Jennifer Aniston stín své nejslavnější role překročila – či se jí z něj alespoň částečně podařilo vystoupit –, což se o zbylé pětici říct nedá. Jennifer Aniston je v současné době padesát let a stejně jako v případě Madonny se tomu i u ní dá jen stěží věřit. Vypadá skvěle.

O tom, jak populární byla Jennifer Aniston v devadesátých letech, svědčí třeba skutečnost, že její účes se stal jedním z nejžádanějších a vžilo se pro něj pojmenování Rachel.

Sarah Jessica Parker

Rovněž Sarah Jessica Parker se nesmazatelně zapsala do myslí fanoušků po celém světě díky seriálové roli – tentokrát je řeč o seriálu Sex ve městě. Sarah Jessice Parker je v současné době padesát čtyři let. Vychovává dvojčata, které jí a jejímu manželovi před deseti lety porodila náhradní matka. Nadále se také objevuje na filmových plátnech, ačkoliv na rozdíl od Jennifer Aniston se jí v posledních letech výrazné role spíše vyhýbají.

Matt LeBlanc

Přátelé byli skutečným fenoménem. A tak byl i Matt LeBlanc svého času ikonou. Herec s italským původem jménem Joey byl v seriálu věčným sukničkářem a jeho představitel tak musel mít patřičné charisma. To se podařilo díky osobě Matta LeBlanca. Jen stěží se dá odhadnout, která postava ze seriálu Přátelé byla tou úplně nejoblíbenější, ale vedle Rachel by se na čelních příčkách dozajista umístil i Joey.

Svědčí o tom skutečnost, že se tato postava dočkala vlastního seriálu. Ten sice nebyl zdaleka tak zdařilý jako Přátelé, ale Matt LeBlanc se díky němu nadále těšil pozornosti. V současnosti je tomuto herci padesát jedna let a překvapí především jeho výrazné šediny, na které jsme u Joeyho nebyli zvyklí.