Pohádka o starém nemohoucím králi a zlém ušatém vlkovi, který hloupé ovečky do stádečka nahnal

Když se nějaká bestie dostane mezi nebohé ovečky, nedopadne to nikdy dobře
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Milé děti, dnes si povíme pohádku o starém nemocném králi, jehož poddaní plundrovali kdysi krásnou zemi, a o zlém ušatém vlkovi, který dostal za úkol shánět ovečky do jednoho velkého stáda. Přijde vám to zvláštní, milé děti? Tak máte pravdu. Ale nebyla by to pohádka, kdyby neměla šťastný konec. Tak si hajněte, zavřete očíčka a poslouchejte.

/BABIŠŮV STŘET ZÁJMŮ/ Žil byl, za devíti horami a devíti řekami, kdesi v srdci Evropy, jeden starý, nemocný král. Strašně moc chtěl za sebou zanechat odkaz velkého vladaře, který zemi změnil k nepoznání. A je potřeba říct, milé děti, že se mu to opravdu povedlo. Během jeho panování se totiž lidé v této malé zemičce změnili v hašteřivé křiklouny, což tomuto pánovi, jak už to bohužel u některých seniorů bývá, tuze vyhovovalo.

Král si liboval v hádkách jiných, sledoval jejich soupeření a spokojeně si mnul ruce. A když už neměl sílu, přispěchala armáda těch nejlepší lékařů a pomocníků, aby mu ještě vlili novou krev do žil. Co v těch transfuzích ještě bylo, nevím, milé děti. Ale nejspíš pořádný životabudič. Král pak totiž mohl alespoň několik hodin fungovat jako opravdový člověk, než se zase změnil ve spící zombie. Věřím, že tento muž nebyl v jádru zlý. Až čas a porážky z něj udělaly lháře a zapšklého starce.

Zjevení temného lorda

Jednoho dne, milé děti, kde se vzal, tu se vzal, v království se objevil temný lord. On se tedy v zemi pohyboval už dlouho, ale nebyl vidět. Dokázal se totiž přizpůsobit, splýval dokonce i za krutovlády pradědečka současného krále, jehož období se označovalo jako rudá diktatura. Nevíte, co to je, milé děti? No, tenkrát v království vládli lidé, kteří popravovali a mučili jiné jen proto, že měli jiný názor. U moci jsou stále, i když se tváří, že jsou někým jiným. Nenechte se tedy mýlit, nejsou.

SPĚŠNÝ TELEGRAM
Ověřeno: Vlk v Česku pastevcem, aneb Babiš je ve střetu zájmů. STOP.
Prokázáno: Vlk vyplenil svěřený výběh, aneb zavřeme stejně jako EU kohoutek veřejných dotací, pobídek a zakázek Babišovi. STOP.
Usvědčeno: Vlk získal na svou stranu správce, aneb Babiš si zprivatizoval státní správu. STOP.
Reagováno: Vlku a jeho správci, přijměte odpovědnost a nahraďte vámi způsobené škody, aneb orgány činné v trestním řízení zabraňte páchání trestných činů Babišovi a jeho spolupachatelům v politice i ve státní správě. STOP.
Požadováno: Vlku, odejdi z pastvy, aneb Babiši, podej demisi! STOP.
Cena telegramu: 40 000,- Kč / za každé nemluvně, pracujícího i důchodce (v případě pokud si nás vlk všechny vezme za rukojmí a nebude chtít odejít z pastvy.)

Ale zpět k temnému lordovi. Když začal vystrkovat růžky ze svých stínů, na potkání vykřikoval, že království nikdy ovládat nebude. Prý nechce. Haha, milé děti. Uplynulo jen pá let a tenhle chlapík, jehož uši byly tak velké, že i oslík Íáček záviděl, ovládal prakticky úplně všechno. Dobře věděl, proč to dělá.

Nebohé, hloupé ovečky

V malé zemičce, ale i v okolních státech, totiž stále byli lidé, kteří praktiky temného lorda neuznávali. Neradi viděli, že si krade do svých kapes, vysává státní pokladnu pod různými záminkami a chová se jako zlý vlk, který byl vpuštěn mezi stádo oveček. Mnoho oveček uteklo hned na začátku, uvědomili si, že vlk je stále vlkem, i když na chvíli oblékl beránčí roucho. Některé však zůstaly a daly mu moc, které pak vlk využil ve svůj prospěch.

I stalo se, že díky ne příliš inteligentním ovečkám byl dlouho schopen ustát útoky rytířů, kteří si dali za cíl svrhnout ho a nastolit opět vládu pravdy, obnovit důvěryhodnost soudů a dalších institucí. A hlavně dostat temného lorda do hladomorny, ze které už by se nikdy nedostal, aby nemohl dál škodit lidem v malé zemičce.

Vypráskali ho jako psa

Co si budeme povídat, milé děti. Nebyla to snadná práce. Temný lord byl totiž velmi chytrý. Sliboval, rozdával a půjčoval cokoli. Jedinou podmínkou bylo, že nikdy nedával ze svého, okrádal i okolní panovníky. Až se jednou stalo, že jim došla trpělivost, poslali na něj nezávislou kontrolu mudrců a ti ho usvědčili z mnoha podvodů. 

Lidičkám (ne všem, některé ovce navždy ovcí zůstanou) konečně došlo, že by všechny chybějící zlaťáky museli zaplatit ze svého. A že jich nebylo málo, na pěknou hostinu nás všech by to dalo! A tak se, milé děti, ti chytřejší spojili v jeden šik a temného lorda ze své země vypráskali jako zlobivého psa. Jestli nezemřel, tak někde asi škodí dodnes. Ale to už je zase jiný příběh...tak dobrou noc.