Pizza rychle, levně a hlavně chutně. Zkuste ji vykouzlit z pomazánkového másla

Výroba je snadná, odpadá totiž příprava italského těsta
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Také se vám sbíhají sliny při pohledu na pizzu? Není se čemu divit, pizza je jedním z neoblíbenějších jídel napříč kontinenty. Příprava pravého italského těsta na pizzu však vyžaduje čas, proto pro vás máme skvělý tip na rychlou pizzu z pomazánkového másla.

Historie pizzy sahá až daleko do minulosti. Již staří Egypťané a později i Římané už před mnoha tisíci lety připravovali jednoduché koláče. Historie moderní pizzy tak, jak ji známe dnes, se začala psát v roce 1899, když známý pizzař Rafael Esposito připravil pizzu v barvě italské trikolory pro mladou královnu Margaretu.

Celosvětový fenomén

Pizza byla obložena rajčaty, mozzarellou a zdobily ji lístky bazalky. Pizza sklidila velký ohlas a na počest královny byla pojmenována na pizzu Margaritu. Díky turistům se postupně rozšířila do celého světa a italské národní jídlo se stalo celosvětovým fenoménem. Nyní už má nespočet různých variací a miliony oblíbenců.

Naše pizza z pomazánkového másla vyniká nejen svou rychlou a jednoduchou přípravou, ale také vynikající jemnou chutí, která vás donutí si pizzu připravovat pořád dokola. Zkrátka uděláte těsto, rozválíte na pečicí papír, přičemž necháte tlustší okraje, nazdobíte vším, co máte rádi, a šup do trouby. Po upečení potřete okraje olejem s bylinkami či česnekem a večeře či oběd je na stole.

Rychlá pizza z pomazánkového másla

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí:1

Suroviny:

  • 1 pomazánkové máslo (150 g)
  • 1 menší hrnek hladké mouky (cca 130 g)
  • 1/3 malé lžičky soli
  • na špičku nože jedlé sody
  • rajský protlak na potření + vše, co máme rádi (sýr, šunka, kukuřice, oregano atd.)

Postup:
Smícháme pomazánkové máslo s moukou, solí a sodou. Ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto vytvarujme na pečicím papíře nebo na pečicí fólii na tvar pizzy (okraje necháme silnější). Pizzu potřeme rajským protlakem a ozdobíme vším, co máme rádi. Nakonec posypeme sušeným oreganem.

Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova přibližně 20 minut. Po upečení potřeme okraje olejem s bylinkami či česnekem.

Klíčová slova: