Nenechte se rušit. Vychutnejte si film v klidu obývacího pokoje

Jak se zbavit všech rušivých faktorů?
 

Někdy si zajdeme na filmovou premiéru do kina, ale jindy oceníme pohodu domácí pohovky, na které se můžeme rozvalit dle libosti. Nikdo nás neruší a velká obrazovka televize nám dojem kina velmi přiblíží. Co když ale i tak do vašeho zážitku něco nečekaně vstupuje? Bydlíte-li v bytě, může to být třeba hlučný soused. Podíváme se na to, jak si v takových situacích pomoci.

Klid a lepší akustika

Vyloučíme-li to, že se můžete pokusit se sousedem domluvit, což se ne vždy musí podařit, tak jsou zde možnosti váš byt izolovat. Máme teď na mysli akustickou izolaci. Pokud si zajistíme odhlučnění obývací místnosti, tak už nám nic nebude bránit v tom si náš oblíbený film vychutnat. Zejména u starších bytových domů je možno takto řešit rovněž nekvalitní materiály stavby. Odhlučnit lze: 

  • Stěny
  • Strop
  • Podlahu

Můžete tak eliminovat rušivé elementy ze všech směrů. Nejen z okolních bytů za zdmi obývací stěny, ale také z patra nad a pod vámi. Kromě toho, že akustická izolace pomáhá upozadit hlučné sousedy, tak také samozřejmě odhluční vás směrem k sousedům. Můžete si tak dovolit třeba o něco zesílit zvuk na vaší aparatuře. Vhodně zvolená izolace také kromě schopnosti odhlučnit dokáže zlepšit akustické vlastnosti místnosti.

Nezvaný návštěvník?

Už se vám zdá, že máte pohodu zařízenou, ale pořád tady něco nehraje? Znepříjemnit sledování filmu bezpochyby může také nezvaná návštěva zvenčí. A nemáme teď na mysli hlučného souseda, ale obtížný hmyz. Proto se vyplatí pořídit do oken sítě proti hmyzu. Můžete si tak v obývacím pokoji klidně večer rozsvítit a zároveň větrat. Nejsou to ale jen okna, můžete jimi vybavit třeba také balkónové dveře. Lze pořídit také posuvné síťové dveře, které rovněž mohou řešit vstup na balkón. Máte obývací místnost v podkroví? V takovém případě jsou k dispozici také sítě na střešní okna.

Klíčová slova: