Clint Eastwood prozradil, jak žít dlouho a vypadat skvěle. Tohle přeci zvládne každý, nebo ne?

Herci Clintu Eastwoodovi by 91 let hádal jen málokdo
Foto: ShowPix
Herci Clintu Eastwoodovi by 91 let hádal jen málokdo

Legendární herec Clint Eastwood (91) vypadá, jako by snad nestárl. Tato hvězda, které táhne na 100, vypadá nejméně o dvacel let mladší. Eastwood odhalil své tajemství nekonečného mládí. Je to překvapivě jednoduché.

reklama

Legendární herec je zkrátka symbolem stárnutí s grácií, nesnaží se udržet si mládí všemožnými druhy kosmetických procedur, ale jeho věk by mu přesto hádal jen málokdo.

Jeho fanoušky zajímalo hlavně to, jakými pravidly se řídí a jaký je jeho životní styl. Herec jim vyhověl a prozradil jim tajemství své nestárnoucí vizáže a skvělého zdravotního stavu. Podle herecké legendy je zkrátka potřeba se se stárnutím příliš nestresovat.

Radí, že si mají lidé pokud možno přibývající léta spíše užít, než se jimi trápit a za každou cenu se snažit omládnout. To v některých případech celou situaci zkrátka ještě zhorší.

Samozřejmě to ale neznamená, že můžete zcela vynechat pohyb a nezajímat se o to, z čeho je složený váš jídelníček, právě naopak.

Jedněmi z nejvýznamnějších příčin předčasného stárnutí je nezdravá strava a nedostatek fyzické aktivity.

„Měl jsem kamaráda, kterému bylo devadesát mnohem dříve než mně, ale na svůj věk vypadal skvěle. Zeptal jsem se ho tehdy, jak to dělá, a on mi odpověděl, že nejdůležitější je zkrátka nikdy se na stáří příliš nesoustředit,“ řekl herec.

„Řekl, že nikdy nesmím přijmout, že jsem stařík. On tak žil a fungovalo to,“ vysvětlil.

Clint Eastwood se také vždy soustředil na dodržování zdravého životního stylu. Vždy se údajně snažil jíst velmi zdravě a hlídal si hladinu cholesterolu v krvi.

„Já jsem nikdy neměl moc přebytečného tuku, vždy jsem se snažil hlídat to, co jím. Dávejte si pozor na sacharidy, zejména ty, které můžete najít v dezertech,“ varoval veřejnost.

„Zkuste si hlídat svou váhu, odpočívejte dostatečně, buďte optimističtí, jezte hodně ovoce a zeleniny, berte vitamíny. Dále se také snažte vynechat slazené nápoje a alkohol,“ sdílel Clint Eastwood své tipy na to, jak žít dlouho a vypadat skvěle.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak si lehce posílit imunitu? Pomohou vám jídla, která můžete lehce přidat do polévky.

reklama
#jak žít dlouho #světové celebrity #Clint Eastwood

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.