Jan Žižka: Ve filmu si zahrála i žena Petra Jákla, nepoznáte ji

Romana Jákl Vítová si ve filmu zahrála roli vesničanky Terezy
Foto: Se souhlasem produkce filmu
Zobrazit fotogalerii (5)
Romana Jákl Vítová si ve filmu zahrála roli vesničanky Terezy
osobnost

Romana Jákl Vítová, která se už nějakou dobu neukazuje ve společnosti, se ujala role v novém historickém velkofilmu Jan Žižka. Promluvila o tom, proč ji nabídka jejího manžela nejdříve přišla absurdní a jak roli zvládla.

reklama

Řada lidí se domnívá, že fascinace Janem Žižkou musela Petra Jákla provázet již od školních lavic, opak je ale pravdou. Tehdy dával přednost spíše Vikingům a dalším světovým bojovníkům. Vše se změnilo v momentě, kdy k režisérovi přišli Marek Dobeš a Michal Petruš se scénářem o mladém Žižkovi.

„Probudili ve mně zájem o nové informace, který nakonec hraničil až s posedlostí zjistit o pozoruhodném a zároveň poněkud záhadném vojevůdci co nejvíce. Před očima se mi rodily první barvité scény velkých soubojů,“ uvedl Petr Jákl.

Režisér a producent historického velkofilmu ale nakonec scénář od základu předělal, rozhodl se totiž vytvořit film i pro americkou produkci a obsadil do něj i zahraniční herecké hvězdy, jako je například i Michael Caine. Z původního scénáře tedy nakonec ve filmu zbyla jen postava mladého Žižky. „Jsem rád, že Marek Dobeš s Michalem Petrušem za mnou před léty přišli s nápadem natočit film o mladém vojevůdci, mě samotného by to tehdy nenapadlo,“ prozradil.

Do filmu obsadil nakonec i svou manželku, bývalou modelku a televizní moderátorku Romanu Jákl Vítovou. Nešlo to ale tak lehce, myslela si totiž, že si z ní utahuje. „Nejdřív jsem se tomu smála. Vůbec jsem to nebrala vážně, myslela jsem, že si dělá legraci. Petr mi ale dokola říkal, že to v pohodě dám, že na to mám talent. Takže jsem mu pak průběžně vysvětlovala, že není normální. A že je blázen, jestli si myslí, že se tam postavím vedle Michaela Cainea. Připadalo mně to absurdní, i když je to jen maličká role,“ promluvila o tom, proč se nejdříve zdráhala roli přijmout Romana.

Nakonec je ale údajně ráda, že se role vesničanky Terezy ujala, natáčení si totiž patřičně užila. Její počáteční nervozitu postupně nahradilo nadšení a obdiv hereckých výkonů jejích zkušenějších kolegů. Oblíbila si dokonce i bojové scény, připomínaly jí dětství. „Jako malá jsem byla taková bojovná divoška, říkali mi klučice. Místo hraní s panenkami jsem raději lezla po stromech. A když se plánovala nějaká bitva, tak jsem u toho nemohla chybět,“ prozradila bývalá modelka.

Ve filmu ji ale nejspíše ani nepoznáte, objeví se v něm totiž s parukou, ušpiněným obličejem a občas i s nějakou tou krvácející ránou...

Zdroj: produkce filmu Jan Žižka

KAM DÁL: Angelina Jolie překvapila své fanoušky gigantickým poprsím.

reklama
#osobnost #celebrita #Jakl #Jan Žižka

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.