John Travolta a jeho životní tragédie: Kontroverzní církev mu nezachránila manželku ani syna

John Travolta a Kelly Preston. Ze smrti milované manželky se nemohl dlouho vzpamatovat
Foto: Profimedia
Zobrazit fotogalerii (2)
John Travolta a Kelly Preston. Ze smrti milované manželky se nemohl dlouho vzpamatovat
osobnost

Pomáda, Horečka sobotní noci, Pulp Fiction: tyto filmy a mnoho dalších, v nichž zazářila herecká hvězda první kategorie John Travolta, jsou prostě nezapomenutelné. Osud slavné osobnosti stříbrného plátna však není spojen pouze s úspěchem. Za jeho života se odehrálo hned několik tragédií a možná i kvůli tomu svou víru spojil s církví, která je mnohými vnímána jako sekta.

reklama

John Travolta má nálepku geniálního tanečníka. Důvod je jasný. Travolta své taneční schopnosti předvedl ve filmu Horečka sobotní noci, který oslavuje hudební žánr disco, a následně samozřejmě v kultovním muzikálovém snímku Pomáda. Své taneční kroky po letech oprášil v legendárním filmu Pulp Fiction. U Johna Travolty se nelze věnovat pouze herecké kariéře. Jeho osobní život přinesl množství zvratů a těžkých momentů, o kterých možná ví jen málokdo. 

Církev na hraně

První kontroverzí, která je spjata s životem slavného Johna Travolty, je jeho víra. Od roku 1975 se totiž hlásí k scientologické církvi, která třeba v Česku nemá ani oficiální povolení. Mezi další slavné scientology patří například Travoltův herecký kolega Tom Cruise. Církev, která kromě jiného učí, že své špatné duševní pochody může člověk vyčistit pomocí e-metru, založil spisovatel sci-fi L. Ron Hubbard. 

Úmrtí v rodině

Asi nejbolestivější událostí v životě Johna Travolty je tragické úmrtí jeho šestnáctiletého syna Jetta. Ten zemřel na rodinné dovolené na Bahamách v důsledku epileptického záchvatu. Jett trpěl epileptickými záchvaty celý svůj krátký život, a navíc měl od dětství takzvaný Kawasakiho syndrom. 

A aby toho pro Johna Travoltu nebylo málo, v roce 2020 mu navíc zemřela milovaná žena Kelly Preston, která byla známá jako úspěšná herečka. Několik let se snažila léčit s rakovinou prsu, ale neúspěšně. O tom, že život celebrity a úspěšného hollywoodského herce není vybarven jen v růžových barvách, svědčí právě osud Johna Travolty.

KAM DÁL: Český herec Svatopluk Beneš unikl gestapu. Kvůli britskému agentovi balancoval na hraně smrti.

https://www.ctidoma.cz/clanek/osobnosti/john-travolta-a-jeho-zivotni-tragedie-kontroverzni-cirkev-mu-nezachranila-manzelku-ani-syna--73872
reklama
#tragédie #osobnost #Hollywood #John Travolta

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.