Miroslav Hanuš z Ulice: Mám rád, když ženy výskají, říká milovník skútrů. Polovinu národa ale má za idioty

Miroslav Hanuš měl být původně ekonomem
Foto: Profimedia
Zobrazit fotogalerii (2)
Miroslav Hanuš měl být původně ekonomem
zajímavost

Nejprve radní, pak dokonce starosta a mezi tím vším mrtvicí stižená a přes všechny zdravotní problémy poněkud komická figurka Antonína Hložánka v podání úžasného herce Miroslava Hanuše provází nekonečný seriál Ulice už mnoho let. Co o sobě herec veřejně prozrazuje? Třeba to, proč vozí ženy na skútru. 

reklama

Kolegové herce Miroslava Hanuše dobře vědí, že jeho částečně vrozený a částečně získaný smysl pro povinnost a spravedlnost nenechá nikoho na holičkách. Jak jinak než s velkým odhodláním nepokazit ostatním jejich úsilí by mohl například dohrát divadelní představení i s uraženým předním zubem? Kdo někdy podobnou situaci prožil, jistě si dovede představit, jaké pocity ji provázejí. To je ale jen jeden krátký útržek ze života herce, kterého můžeme spíš než ve velkém autě potkat, jak brázdí ulice Prahy na skútru. 

Sport ne, adrenalin ano

„Nechápu, proč lidi soutěžej a proč do sebe v kolektivních sportech šťouchaj,“ konstatoval otevřeně v zábavném televizním pořadu s tím, že na sportu není nic zajímavého. Sport proto sleduje nejraději v rozhlase, a to jen proto, že si jako herec vychutnává výkony komentátorů. Přesto se ve svém životě nebrání jisté dávce adrenalinu, kterou musí přinášet jízda na skútru pražskými ulicemi. A nejenže se tak dopravuje sám, ale dokonce vozí i své kolegy. 

S mobilem za volant? 

„Já hrozně rád vozím další lidi a především ženy, protože ženy za jízdy výskají. To se mi hrozně líbí,“ přiznal se sobě vlastní dávkou humoru ve Všechnopárty. Přesto v jiném rozhovoru podotkl, že je to někdy těžké, protože po silnicích jezdí spousta řidičů, kteří se víc než řízení věnují mobilům. „Jsou to idioti. Já mám lidi rád, ale půlka národa jsou idioti – ve chvíli, kdy sednou s mobilem za volant. To jim vytýkám, protože jsme tady i my, kteří nejsme chráněni plechem,“ nebral si servítky Miroslav Hanuš. 

Muž mnoha profesí

Na skútru se Miroslav Hanuš dostane kamkoliv a neváhá jej používat ani v zimě na sněhu. „Je to úspora času,“ vysvětlil herec, ale také režisér a muž mnoha dalších profesí. Kromě tance, stepu nebo zpěvu zvládá také hru na klavír, na saxofon, na kytaru nebo na bicí. Jako režisér ale přiznává stálý ostych před hvězdami, které vede na jevišti. Svůj problém s idoly, který si nese již z mládí, pak podle svých vlastních slov překonává humorem, stejně jako při přípravě hry Odpočívej ve svém pokoji, ve které přijaly role Daniela Kolářová a Marta Vančurová. 

Kulisák s duší herce

Miroslava Hanuše bychom jako herce vůbec neznali, kdyby podle původních plánů dokončil vysokou školu ekonomickou. On se ale v prvním ročníku rozhodl, že to není nic pro něj, a pokusil se o přijímací zkoušky na DAMU. Když se nezadařilo, vydal se do Divadla na Vinohradech, aby se tady stal kulisákem. O rok později se už na vysněnou školu dostal a dnes je z něj uznávaný umělec, který má za sebou desítky divadelních i filmových rolí, a známe jej z televizních seriálů. Díky jeho umění rozesmát diváky se máme určitě ještě na co těšit.

Zdroj: autorský článek

KAM DÁL: Naplněné proroctví pro Radka Brzobohatého: Třikrát musel hledět smrti do očí.

reklama
#český herec #osobnost #Miroslav Hanuš

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.