Úkladná vražda, nebo pouhé nedorozumění? Bývalá Gucciho manželka vypráví svůj krvavý příběh

Lady Gucci poví svůj příběh
Foto: se souhlasem Discovery Channel
Lady Gucci poví svůj příběh
osobnost

Film Klan Gucci (House of Gucci) znovu otevřel bolavé rány. Příběh slavné módní rodiny se stal opět populární. Aby také ne! Má všechno, co si divák může přát - lásku, peníze a smrt. Krvavé tajemství, o kterém do té doby tušil jen málokdo, se začalo veřejně řešit. Co se tedy skrývá za značkou Gucci? 

reklama

Příběh dívky z chudých poměrů, která vyrůstala v severoitalské Modeně bez otce, se v roce 1970 otočil o sto osmdesát stupňů. Na jednom z večírků tehdy poznala svého budoucího manžela a dědice módního impéria Maurizia Gucciho.

Po zakladateli Gucciovi Guccim převzali vedení rodinné firmy jeho synové Aldo, Vasco, Ugo a Rodolfo. Posledním členem rodiny, který se podílel na řízení firmy před jejím prodejem do cizích rukou, byl vnuk zakladatele Maurizio Gucci (syn Rodolfa). Svůj podíl prodal v roce 1993 bahrajnskému investičnímu fondu Investcorp. V roce 1995 byl zavražděn nájemným vrahem, kterého si najala jeho bývalá manželka.

Osmnáct let "natvrdo"

Pohádkový život v luxusu se však později změnil v noční můru, když Maurizio zhrzenou Patricii v roce 1985 opustil. O dekádu později pak byl zastřelen neznámým útočníkem před budovou na Via Palestro v Miláně, kde pracoval. Až o dva roky později se podařilo vyšetřovatelům rozklíčovat, že vraha objednala Gucciho zhrzená bývalá manželka. Patrizia, která svou vinu dodnes popírá, nakonec strávila ve vězení 18 let.

Pořád se cítí a chová jako "ta nejvíc Gucci ze všech"

Původní trest byl však mnohem vyšší, 29 let, resp. 26 s ohledem na skutečnost, že její osobnost ovlivnil nádor na mozku. I ve vězení se chovala jako "hvězda". Navzdory pravidlům tam s ní pobývala také její fretka Bambi. Té se bohužel stal pobyt ve vězení osudným – Bambi zemřela, poté co ji zasedl jeden z vězňů.

Miluji ho

Dnes Patrizia žije v Miláně a necítí se ani vinná, ani nevinná. Tvrdí, že vše, co se stalo, bylo způsobeno nedorozuměním. Ke svému někdejšímu manželovi údajně stále cítí neutuchající náklonnost.

Pro deník Guardian dokonce uvedla: „Kdybych mohla Maurizia znovu vidět, řekla bych mu, že ho miluji, protože je to člověk, na kterém mi v životě nejvíce záleželo.“ Na otázku, jak by podle ní Gucci reagoval, však odpověděla: „Myslím, že by řekl, že ten cit není vzájemný.“

Dokumentu Gucciho manželka: Příběh Patrizie Reggiani (Lady Gucci: The Story Of Patrizia Reggiani) odvysílá Discovery Channel 24. července. "Černá vdova" v něm poví celý svůj příběh.

Zdroj: Discovery Channel, The Guardian

KAM DÁL: Rodina Evy Burešové a Přemka Forejta se rozrostla. Nový člen dostal jméno podle města v Keni.

https://www.ctidoma.cz/clanek/osobnosti/ukladna-vrazda-nebo-pouhe-nedorozumeni-byvala-gucciho-manzelka-vypravi-svuj-krvavy-pribeh-70256
reklama
#osobnosti

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.