Václav Neckář: Měl úspěch díky roztrženým kalhotám

osobnost

Představte si, že stojíte na pódiu, cítíte se skvěle a najednou… prásk! Roztržené kalhoty. Pro většinu z nás by to byla noční můra. Pro Václava Neckáře to byl zlomový okamžik. Roztržené kalhoty mu přinesly nejen trapnou chvilku, ale i obrovský úspěch.

reklama

V zákulisí byl Neckář proslulý tím, že mu častokrát při představení ruply kalhoty. Stávalo se to v Rokoku, při koncertech s Golden Kids nebo s kapelou Bacily. Mnohokrát mu roztržená kaťata přinesla umělecký úspěch.

Zašívání kalhot se stalo tradicí

V době působení s Helenou Vondráčkovou a Martou Kubišovou v jejich legendárním seskupení Golden Kids mu praskly několikrát. V rozhovorech s médii se Vondráčková často chlubí, že musela Neckářovi zašívat kalhoty a že to prý umí.

Zašívání zpěvákových gatí se stalo tradicí a symbolizovalo vždy zdar uměleckých vystoupení. Bohužel mu Helena nezašívala kalhoty dlouho. Sláva Golden Kids trvala pouhých patnáct měsíců, protože v roce 1970 zakázali komunisti definitivně Martě Kubišové vystupovat jako zpěvačce, jak se dočteme na www.vaclavneckar.cz.

Zkoušky v teplákách v Rokoku

Od roku 1965 účinkuje v divadle Rokoko, kde se mu povedla nejedna úsměvná příhoda, třeba opět s kalhotami. Tehdy zde nacvičovali divadelní hru Konvenční vražda. Neckář celou dobu příprav nosil tepláky a vlastně ani neví proč. „Zkoušel jsem v teplákách a dělal při detektivních šarádách různé cviky, mimo jiné kotoul přes křeslo. Na zkouškách ve cvičebním úboru šlo vše dobře,“ vysvětluje Václav Neckář.

Premiéra měla úspěch 

Suspensor = chránič sloužící jako pomůcka k ochraně přirození při různých aktivitách.

Na premiéru si konečně oblékl kostým s pěkně vypasovanými tanečními kalhotami. Místo trenýrek si vzal suspenzor jako správný tanečník. Při vystoupení to však kostým nevydržel, ozval se děsný zvuk a zpěvák se ocitl div ne v rouše Adamově. „A já jsem si uvědomil, že sedím na zemi s rozpáranými kalhotami vzadu,“ svěřuje se Neckář.

Jako tradičně přivolaly rupnuté gatě umělecký zdar. Premiéra dopadla nad očekávání. Pan ředitel divadla Rokoko tenkrát řekl: „Myslím, Václave, že bys to měl vždy udělat tak, že na každé premiéře se roztrhnou kalhoty, a premiéra pak bude mít zaručeně úspěch.“

Zdroj: autorský článek spolu s dalšími zdroji (www.vaclavneckar.cz, R. Rohál: Trapasy slavných)

KAM DÁL: Všechny lásky charismatického Karla Kryla. Podlehla mu i sestra Landovského.

https://www.ctidoma.cz/clanek/osobnosti/vaclav-neckar-mel-uspech-diky-roztrzenym-kalhotam-78961
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.