Zlatý kulomet místo iPhonu: Obtloustlý syn Kadyrova vládne zbraněmi

Adam Kadyrov má rád zbraně a násilí. Nijak se tím netají
Adam Kadyrov má rád zbraně a násilí. Nijak se tím netají
osobnost

Zlatá mládež na čečenský způsob nemá nejnovější iPhone, ale zlatý kulomet. Šestnáctiletý Adam, syn čečenského samozvaného prezidenta Ramzana Kadyrova, se všude pohybuje ozbrojený pistolí. Neodkládá ji ani na oficiálních návštěvách. O Adamovi se mluví jako o možném nástupci svého údajně nemocného otce.

reklama

Představte si následující scénu: Adam Kadyrov stojí u stolu a před ním leží dva pozlacené kulomety. Adam bere každý do jedné ruky a za neskrývaného obdivu několika vousatých nohsledů, z nichž si ho někteří natáčí na nejnovější iPhone, spouští palbu. Zajisté se cítí jako John Rambo ve stejnojmenné filmové sérii. Myslíte si, že vám tu líčíme velký sen čečenského šestnáctiletého kluka? Ne, tohle všechno se stalo a je to zaznamenané na videu, které obíhá sociální sítě.

Mladý Kadyrov míří vysoko

Adam Kadyrov, šestnáctiletý a nejmladší syn Ramzana Kadyrova, věrného poskoka prezidenta Putina, má našlápnuto k nejvyšším funkcím v zemi. Ve svém teenagerském věku je držitelem sedmi vysokých státních vyznamenání, jako třeba Hrdina Čečenské republiky. Ke zbraním má tenhle klučina vůbec vřelý vztah, jak ukazují poslední fotografie, na které se zaměřují pozorovatelé na sociálních sítích.

Bez pistole ani ránu

Adam Kadyrov si totiž podle informací ruských telegramových kanálů natolik oblíbil svou pistoli, že ji neodkládá téměř nikde – je totiž na každé jeho fotografii. „Šestnáctiletý šéf bezpečnostního oddělení prezidenta Čečenska nosí s sebou svou zbraň i na oficiálních akcích. Kadyrov mladší pistoli neodložil ani při návštěvě předsedkyně Rady federace Valentiny Matvijenkové v Čečensku,“ píše na síti X bývalý poradce ukrajinského ministra vnitra, který se zabývá ruskou propagandou.

Obtloustlý fanoušek zbraní

Adam Kadyrov byl v době, kdy celý svět spekuloval o podlomeném zdraví jeho otce, často skloňován jako možný nástupce v křesle prezidenta muslimské autonomní republiky patřící pod Rusko. Setkal se s Putinem, který se na poslední návštěvě Čečenska musel dokonce dívat na to, jak obtloustlý a nepříliš zručný syn jeho věrného Ramzana střílí z dlouhé zbraně. Více než Adamovy chabé střelecké výkony však tehdy veřejnost zajímalo to, proč má Putin sluchátka na bradě.

Brutálně zmlátil vězně

Syn čečenského prezidenta ale už na sebe upozornil podstatně dříve než teprve při nedávné návštěvě Vladimira Putina. Propagandističtí kameramani ho třeba loni zachytili při tom, jak surově bije bezbranného vězně, který byl údajně obviněn z pálení Koránu. Adam Kadyrov s výraznou váhovou výhodou do vězně surově kope, přestože se hubený muž nebrání. „Zmlátil ho a udělal správnou věc,“ uvedl tehdy Kadyrov. „Bez legrace, jsem na Adamův čin hrdý,“ prohlásil tehdy jeho otec. Video stále visí na Kadyrovově telegramovém kanálu, upozorňujeme ale, že obsahuje násilné scény.

Kadyrovci jsou Putinovi užiteční

Nedávno jej jeho otec jmenoval, zřejmě právě pro jeho zálibu v násilí a všem, co střílí, šéfem své ochranky, a to v pouhých patnácti letech. Jak je jeho funkce zodpovědná a jak moc jde spíše o formalitu, spekulovali tehdy i v Kremlu. Sedmačtyřicetiletý vůdce vládne zemi pevnou rukou už od roku 2007 a o svou bezpečnost se uvnitř země nemusí tolik obávat. Jeho jedinému teoretickému soupeři, Vladimiru Putinovi, totiž situace, kdy je Kadyrov loajální, a dokonce mu třeba pomáhá v konfliktu na Ukrajině, velmi vyhovuje.

KAM DÁL: Policejní akce Vnuk a její odhalení. Podvodníci kradli seniorům peníze a šperky

https://www.ctidoma.cz/clanek/osobnosti/zlaty-kulomet-misto-iphonu-obtloustly-syn-kadyrova-vladne-zbranemi-79222
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.