Zloděj okradl záchranáře, sebral jim dokonce auto

Pachatel v autě vlevo a další hledaný muž v bílé mikině
Policie ČR
Pachatel v autě vlevo a další hledaný muž v bílé mikině

Záchranáři z Brandýsa nad Labem právě v terénu zachraňovali životy. Zloděj využil příležitosti a sebral jim peněženky a jednomu dokonce i auto. To našli policisté v Praze, teď po zloději pátrají.

reklama

Když zloději vykradou luxusní auto nebo sejf, je to odsouzeníhodné a je to trestný čin. Na druhou stranu, jsou to zkrátka zloději a je to jejich řemeslo. Okrást záchranáře, kteří klidně mohli nebo mohou zachránit životy jejich i jejich blízkých, to je už něco docela jiného.

V pondělí 17. října v noci měli záchranáři pohotovost. Pro mnoho zásahů často opoustěli svou stanici a vyjížděli do terénu. Chvíle, kdy ve stanici nikdo nebyl, využil zloděj nebo zloději, kteří sebrali všechny jejich peněženky i s platebními kartami a také mobily. Na služebně sebrali také klíčky od volkswagen​u, který patří jednomu ze záchranářů. Auto bylo zaparkované na parkovišti před nemocnicí. "Majitel auta na to přišel až po službě, kdy chtěl jet domů. Měli toho ten den hodně, a tak si ani nevšimli, že byli okradení. Majiteli auta to došlo právě až na parkovišti, odkud volal policii," vysvětlila tisková mluvčí policie Eva Kropáčová​.

Ukradené auto našli policisté do několika hodin. Bylo v Praze pod Libeňským mostem.​ Na kamerovém záznamu, který se policii podařilo získat, je vidět, jak přijelo další auto a naložilo zloděje. Auto zůstalo stát pod mostem opuštěné. Policie teď pátrá jak po zloději či zlodějích, tak po muži v bílé mikině, který zloděje auta vyzvedl zpod mostu.

reklama
#zloděj #policie #záchranka #sanitky #krádež auta #stanice záchranné služby

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.