Babiš po jednání bytového družstva: Vláda požádá příslušné složky o prověření konkurzu H-System

Andrej Babiš se zúčastnil nedělního jednání členů bytového družstva Svatopluk

Premiér Andrej Babiš (ANO) po dnešním jednání členů bytového družstva Svatopluk, které sdružuje část bývalých klientů zkrachovalého H-Systemu, řekl, že případem se bude zabývat vláda, jež podle něj požádá příslušné složky o prověření konkurzu.

reklama

"Ten příběh je šokující. Co se tady událo za těch 20 let, to vyvádění majetků za mizivé ceny. My určitě jako vláda se tím budeme zabývat a požádáme příslušené složky o prověření těch věcí," řekl Babiš.

Babiš není mesiáš, ale spoluviník. Na klientech H-Systému bude chtít vyhrát komunální volby. Více čtěte: ZDE.

V pondělí se uskuteční schůzka mezi zástupci družstva a konkurzním správcem Josefem Monsportem, které se zúčastní také Babiš jako moderátor.

Martin Junek dnes za družstvo řekl, že na schůzku přijdou s nabídkou odkupu dotčených domů za 10,5 milionu korun. Družstvo dnes vydalo prohlášení, že mu vždy šlo o ochranu investic klientů.

Lidé ze Svatopluku se vzdát nechtějí, u domů v Horoměřicích staví závoru. Více čtěte: ZDE.
reklama
#Horoměřice #Babiš #jednání #vláda #Premiér #řešení #setkání

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.