Bouře znovu útočí, bude se opakovat včerejšek?

Dnešní situace/včerejší kalamita
Zdroj: radarmeteopress.cz/aktu.cz
Zobrazit fotogalerii (20)
Dnešní situace/včerejší kalamita

Nová výstraha meteorologů před silnými bouřkami vešla v platnost ve středu odpoledne. Bouřková aktivita má dosáhnout podobné intenzity jako v úterý.

reklama

Podle informací Českého hydrometeorologického ústavu bude dnešní bouřková aktivita podobná té včerejší. Situace by měla být “jako přes kopírák”. Čekají nás tedy hromy, blesky, přívalové deště i kroupy.

V noci na čtvrtek by měly bouřky doznívat. Bude zataženo, postupně s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se mohou objevit přívalové srážky do 40 milimetrů. Od západu bude oblačnosti ubývat a přes den se znovu ukáže sluníčko. Očekáváme polojasno až oblačno s teplotami do 27 stupňů Celsia.

Včerejší bouřky způsobily četné pády stromů. Ve Středočeském kraji vyjížděli hasiči přibližně ke 40 karambolům. V Praze potom převážně odčerpávali vodu ze sklepů a garáží, vyjeli ale i na Ministerstvo financí. Nejvíce počasí zaúřadovalo na severu Prahy v oblasti Kobylis a Ládví. Tady přestaly kanály pobírat vodu a dokonce musela být přerušena i hromadná doprava. Jak dlouho bude uzavřena Novovysočanská estakáda, kde se propadla vozovka a další propady hrozí, se zatím neví.

reklama
#počasí #bouřky #výstraha před nebezpečnými jevy #zprávy o počasí #silné bouřky #výstraha meteorologů

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.