Číňané budou prodávat české houby Čechům i do Evropy. Postaví obrovskou továrnu za několik miliard

Továrna na výrobu hub. Bude národ houbařů kupovat naše houby od Číňanů?
Špánik Aleš
Továrna na výrobu hub. Bude národ houbařů kupovat naše houby od Číňanů?

Obrovská pěstírna hub má vzniknout v Kutné Hoře. Memorandum s vedením města je už podepsané. 

reklama

Dvacet hektarů u čistírny odpadních vod v Kutné Hoře zabere čínský zpracovatelský závod, výzkumný ústav a čínská restaurace. Místo zde najde 250 pracovníků. 

Kutná Hora jde investorovi na ruku a prodá pozemky. „Město chce pozemky zajisté prodat. Cenu neprozradím, je v jednání, každopádně je to obchodní tajemství,“ řekl starosta města Martin Starý a dodal, že v memorandu je zakotven i požadavek na sídlo firmy v Kutné Hoře.

Opozice má na čínskou společnost kritický názor. "Lidé z české ambasády v Pekingu doporučují v jednání s GT-Bio opatrný přístup," tvrdí Karel Kloubský. Čínská společnost pozvala zastupitele a starostu do Pekingu na prohlídku už existující výrobny. 

reklama
#Kutná Hora #houby #miliardy #továrna #čínský investor #pěstírna hub #investor

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.