Co týden dal: (Ne)demise Babiše, halucinogenní nápoj i růst minimální mzdy

Babiš, halucinogenní nápoj a více peněz
Babiš, halucinogenní nápoj a více peněz

Další divoký víkend je za námi, ale Andrej Babiš je stále s námi. Ten totiž nikdy neodejde. Hlasování o důvěře jeho vlády to jen potvrdilo. Klan Babišů však není jediný zdroj zajímavých informací...

reklama

Myslivec, kterého zastřelil kolega, zemřel. Muži hrozí až šest let za usmrcení z nedbalosti. Rozhodně mu nepomůže, že byl v té chvíli pod vlivem alkoholu. Celou situaci vidělo pět lidí. Pietní akt u památníku obětí dopravních nehod si připomněly dvě desítky lidí.

Do této chvíle je evidováno 464 mrtvých na českých silnicích. Areály na jihu Čech začaly zasněžovat sjezdovky. Následující týden by jim mohl pomoci i opravdový sníh. Většina jehličnanů starší 60 let je ve špatném stavu. Mladoboleslavští policisté si vyzkoušeli zásah proti šílenému střelci na fotbalovém stadionu.

Vánoční stromky už se pomalu stěhují na náměstí malých i velkých měst. Miloš Zeman ujistil Andreje Babiše, že má jeho podporu a kdyby padla vláda, jmenuje ho znovu. Psycholožka Protopopová odešla z Národního ústavu duševního zdraví. Rozhodnutí proběhlo v reakci na kauzu kolem Andreje Babiše ml.

Vláda schválila růst minimální mzdy a pobídku pro BMW. Zoo Dvůr Králové připravuje přesun pěti nosorožců do Rwandy. Škola oslavila již 75 let výuky. Městec Králové tak už tři čtvrtě století do světa připravuje číšníky, zahradníky a opraváře zemědělských strojů. Snímkem roku je samice orangutana s umírajícím mládětem. Za vraždu vlastního dítěte dostal muž 18 let vězení.

Vyhození kytic politiků na Národní třídě bylo podle policistů přestupkem. Žáci ZŠ a SŠ často neumí vyhodnocovat mediální sdělení. Podle veterináře je zvíře v cirkusu bráno jako poklad. Co by na to asi řekli tygři pana Berouska…

ÚS zamítl stížnost ženy, domáhala se oplodnění spermatem zemřelého. ČSSD se rozhodla odejít ze sněmovny při hlasování o nedůvěře vlády Andreje Babiše. Čeští vědci budou zkoumat halucinogenní nápoj. Na Staroměstkém náměstí požadovaly tisíce lidí demisi vlády, ta však hlasování přežila. Příští týden začne sněžit a teploty budou mírně pod nulou.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/co-tyden-dal-nedemise-babise-halucinogenni-napoj-i-rust-minimalni-mzdy-45960
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.