Dobrovolní hasiči ve středních Čechách si rozdělí necelých 6 milionů korun

SDH si rozdělí šest milionů korun
SDH si rozdělí šest milionů korun

Dotace je určena na výdaje na zabezpečení akceschopnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů (SDH), na mzdové výdaje či na odbornou přípravu strojníků a velitelů družstev a jednotek SDH.

reklama

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo 27. července na zasedání program „Účelová neinvestiční dotace v požární ochraně na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Středočeského kraje na rok 2015“, který bude vyhlášen do konce července hejtmanem Milošem Peterou.

„Kraje se v souladu se zákonem o požární ochraně podílejí na financování zásahových jednotek SDH vybraných obcí tím, že jim poskytují dotace. K tomuto účelu Středočeský kraj obdržel od generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru (GŘ HZS) ČR do rozpočtu účelovou neinvestiční dotaci v celkové výši 5,916 milionu korun. Peníze se budou rozdělovat v souladu s podmínkami, které pro čerpání této dotace stanovilo ministerstvo vnitra a generální ředitelství HZS,“ vysvětlil Petera.

Dotace je určena na zabezpečení akceschopnosti jednotky SDH, na mzdové výdaje či na odbornou přípravu strojníků a velitelů družstev a jednotek SDH. Z dotace budou rovněž hrazeny výdaje za uskutečněné zásahy jednotky obecního sboru dobrovolných hasičů na výzvu územně příslušného operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru kraje mimo vlastní územní obvod a také výdaje na věcné vybavení neinvestiční povahy, které zůstává majetkem obce.

Lhůta pro podávání žádostí o dotaci je stanovena od 1. do 16. září 2015. Poskytnutou dotaci bude možné použít do 31. prosince 2015.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/dobrovolni-hasici-ve-strednich-cechach-si-rozdeli-necelych-6-milionu-korun-14767
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.