Dolnobřežansko má nové logo

Svazek obcí a místní akční skupina tvoří společnou identitu, kterou má posílit i nové logo. Region s historickou tradicí čítající třicet tisíc obyvatel sdružuje jedenáct obcí. 

reklama

„V nejbližší době bude logo Dolnobřežanska osazeno na uvítacích cedulích u silnic na hranici území mikroregionu. Rovněž budou logem označeny i místní cyklostezky,“ sdělil Věslav Michalik, předseda svazku obcí Dolnobřežansko.

Co je Dolnobřežansko

Region Dolnobřežansko na jižním okraji Prahy zahrnuje obce Březová-Oleško, Dolní Břežany, Libeř, Okrouhlo, Ohrobec, Psáry, Vestec, Vrané nad Vltavou, Zlatníky-Hodkovice, Zvole a města Jesenice. Dolnobřežanské panství se na tomto území historicky rozkládalo po staletí. Nyní žije v regionu  okolo 30 000 obyvatel.

Společné zájmy

Od roku 2003 existuje Dobrovolný svazek obcí Dolnobřežansko, který prosazuje společné zájmy obcí. V roce 2012 byla založena Místní akční skupina - MAS Dolnobřežansko. V ní jsou sdruženi zástupci obcí, firem, neziskových organizací a dalších subjektů, které usilují o získávání grantů a dotací. Region je atraktivním místem pro bydlení i rekreaci. Významná jsou vědecko výzkumná pracoviště světového věhlasu.

Přečtěte si rozhovor s obyvatelem dolnobřežanského regionu 
Ondřej Neff: Tenhle způsob života je velice příjemný

reklama
#místní rozvoj

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.