Extraliga? První liga? I amatérské hokejové soutěže mají své kouzlo

zápasy amatérských hokejových soutěží obvykle neprovázejí vysoké návštěvy
zápasy amatérských hokejových soutěží obvykle neprovázejí vysoké návštěvy

Nečekejte zaplněný stadion a střídačky plné hráčů. Nečekejte jednotné vybavení hokejistů. Nečekejte nervozitu sportovců ze hry v cizím prostředí. Všechny zápasy dlouhodobých soutěží uvidíte na kluzištích jen několika málo stadionů.Vítejte v amatérské hokejové lize.

reklama

NHLH Benešov

Benešovská liga hokejových amatérů nese název „Neregistrovaní hráči ledního hokeje.“ Jak už napovídá název, nemohou do jejího průběhu naskočit hráči registrovaní v soutěžích pořádaných Českým svazem ledního hokeje. „Čekací lhůta od zrušení registrace hráče je odstupňována podle nejvyšší absolvované soutěže, vysvětluje Pavel Khek, ředitel benešovské NHLH. Podle propozic soutěže jsou to nanejvýš tři roky. „Pokud je hráč v době začátku sezony starší 45 let, může do ligy nastoupit i bez čekací lhůty. Start je povolen hokejistům od 18 let věku, dovysvětluje podmínky hráčských startů Pavel Khek. Utkání se hrají a řídí podle platných pravidel svazu ledního hokeje. Zápasy se hrají v délce 3x 15 minut.

 

 

Stejně jako v severoamerické NHL i jsou i v benešovské NHLH týmy rozřazeny do dvou soutěží. Do dvou výkonostních lig se letos přihlásilo 26 týmů z Benešovska, okresů Praha–východ a Praha-západ. „Soutěž je otevřená. Mohou se k nám hlásit i další týmy, které projeví zájem,“ zve nové účastníky ředitel ligy neregistrovaných hráčů. „Jsme spokojení. Hráli jsme amatérskou soutěž už na říčanském zimním stadionu. Po jeho zbourání jsme přešli do soutěže NHLH Benešov. Pokud nám vydrží kádr pohromadě, přihlásíme se i do příštího ročníku, ubezpečuje Tomáš Tlamicha, vedoucí hokejového týmu Sokola Senohraby.

 

Pražská liga ledního hokeje

Zatímco se zápasy v benešovské amatérské lize hrají pouze na zimním stadionu v Benešově, na utkání Pražské ligy hráči vyjíždějí i za hranice hlavního města. „V soutěži evidujeme i mimopražské týmy. Proto hokejisté cestují i do Neratovic, Berouna nebo Velkých Popovic, kde za pronájem hrací plochy platí obvykle menší finanční částky,“ prozrazuje Jan Huml, výkonný místopředseda Pražské ligy ledního hokeje. Od vynaložených financí se odvíjí i počet rozhodčích. „Pokud se kluby dohodnou, mohou utkání řídit dva nebo i tři rozhodčí. Obvykle je to ale jen jeden,“ prozrazuje místopředseda PLLH. Soutěžní zápasy se hrají v délce 3x 25 minut hrubého času bez přestávek na odpočinek.

 

 

Stejně jako v Benešově, jsou i v Praze (dohromady osm výkonostních soutěží) otevřeni novým zájemcům. „Smí u nás hrát hokejisté, kteří nepocházejí z juniorské ligy a vyšších soutěží, než je krajský a městský přebor,“ uvádí základní kritéria pro vstup mezi hokejisty pražské amatérské ligy Jan Huml.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/extraliga-prvni-liga-i-amaterske-hokejove-souteze-maji-sve-kouzlo-16005
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.