Fotoreport: Sobotní demonstrace, střelba i házení dlažebních kostek

Na náměstí bylo dle organizátorů na 12000 lidí

Celou sobotu jsme vás informovali o velkých pražských demonstracích. Dneska si můžete přečíst krátký komentář, pocity, dojmy a prohlédnout obsáhlou fotogalerii. 

reklama

                                                                                                 

 

V sobotu se náš štáb vydal na pražské demonstrace. Začali jsme na té, která měla vyslovit podporu migrantům. 

Mohlo by vás zajímat: Sledujeme online: Svrhněte vládu, vyzval Petr Hampl. Na demonstraci se ozvaly výstřely

 

 

 

 

 

Několik stovek mladých lidí, všude přítomná dobrá nálada a spousta novinářů. Akce vypadala poklidně a za doprovodu několika desítek policistů se vydala směrem k Hradčanskému náměstí, kde se měla konat velká protiuprchlická demonstrace.

 

 

 

 

                                                                                          Mezi účastníky se přimíchaly i masky z průvodu, které důsledně dbaly na to, aby je policisté pustili jako první.

 

 

 

 

 

 

Jen kordon zatočil do Thunovské ulice, ozval se výstřel. Po chvíli padl ještě jeden a během pár minut se objevilo na cca 50 maskovaných lidí, kteří po ostatních začali házet dlažební kostky. Akce vypadala velmi dobře organizovaná a trvala několik málo minut.

 

 

Dneska už víme, že muž v civilu byl policista, který údajně organizoval policejní složky, aby dvanepřátelské kmeny k sobě nemohly. Zároveň měl klidnit rozhořčený dav. Zajímavé je i to, že právě v tuto chvíli bylo na místě jen minimum policistů, ale tihli zpacifikovat střelce. Mimochodem ran se celkem ozvalo pět.

 

 

Mužům v kuklách mohlo být tak 16-20 let. Utekli a průvod pokračoval dál směrem k Hradčanskému náměstí. Tady už zase policisté uzavírali prostor.

Mohlo by vás zajímat: Tajemný muž ze sobotní demonstrace? Policista v civilu

 

 

 

 

 

 

Já se stavím k podiu, kolega mapuje okolní terén. Mezi mluvčími se objevili všichni možní představitele hnutí Úsvit  v čele s nejkontroverznější a nejvíce mediálně zobrazovanou osobou, Martinem Konvičkou.

Zároveň bylo na monitoru promítáno dění ze světa, podobné demonstrace probíhaly totiž v různých státech.

 

 

 

 

 

Největší demonstrace se rozešla chvíli po půl páté a i my pokračovali k Úřady vlády, kde jsme chtěli zmapovat demonstraci na podporu Bohuslava Sobotky.

 

 

 

 

 

Zůstali jsme však na Klárově, kde se setkali účastníci obou demonstrací na podporu uprchlíků. Od Mánesova mostu sem mělo přijít 100-200 lidí z opačného tábora. Najednou se v rukách některých zúčastněných začali objevovat teleskopy. Několik vylekaných demonstrantů začalo utíkat. Až potom začali muži nasazovat policejní pásky signalizující tajné policisty.

 

 

 

Most byl uzavřen a nedošlo tak v podstatě k žádnému incidentu. Po asi hodině přemlouvání se všichni rozešli domů. Mezitím neznámí pachatelé zaútočili na Kliniku. O pachateli se nic nev, ačkoli se spekulovalo právě nad zakuklenci z Thunovské. 

 

 

 

 

Ještě nekončíme! Připravujeme i videoreportáž! Již brzy!

 

 

 

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/fotoreport-sobotni-demonstrace-strelba-i-hazeni-dlazebnich-kostek-20365
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.