Hořící autobus i mikulášské strašení: týden očima ČtiDoma.cz

Po požárech autobusů v Letňanech stahuje dopravní podnik autobusy typu City Bus
Po požárech autobusů v Letňanech stahuje dopravní podnik autobusy typu City Bus

Překvapivě převažovaly dobré zprávy! Zachráněná babička, možná zachráněné varhany, nový krizový portál... Jenom ty hořící autobusy v Letňanech nám to trochu kazí.

reklama

Týden ve zpravodajství

Vodovod na Benešovsku je v dobrých rukách a není třeba se bát znečištěné vody. Víme, kdo povede ODS do krajských voleb. Bezpečnostně sváteční rada zvláště vzhledem k možnému požáru. V Hřebči se vnučce podařilo zachránit svoji babičku. Vše o krizových situacích a jejich řešení najdete na novém krizovém portálu Středočeského kraje. Psali jsme také o chvályhodném záměru záchrany varhan v dobříšském kostele. Pozoruhodná osobnost Václava Záruby získala znovu pamětní desku v Čelákovicích.  Nejzajímavější náměty pro veřejnou investici ve Zbraslavi - skatepark nebo koupaliště? O poslání léčebny v Říčanech je rozhovor s jejím ředitelem. Dva dny po sobě hořely dva autobusy v Letňanech, dopravní podnik stahuje tento typ z provozu. U Křížkova Újezdce je nová silnice za 17 milionů. A v závěru týdne ve Všenorech plavala mrtvola

 

Povznesení těla i ducha

Obsáhlý rozhovor se starostou kladenského Orla shrnuje historii této tělovýchovné organizace i její současné aktivity. 

 

 

 

 

Čertíci přívětiví k dětem

Aktuální téma Mikuláš a čerti je zpracován ve článku věnovaném dětem. Jak připravit ze svátku pěkný zážitek? Jisté jedno. Pokud vám někdo bude děsit potomky, tak ho prostě vyhoďte.

 

 

 

Co také stává veterináři

O příhodách zvěrolékařky Dagmar Šimkové jsme si již zvykli čítat v rubrice Mazlíčci. Tentokrát je to o exotických zvířatech, k nimž byla paní Šimková volána a nikdy nevěděla jaká potvora se z toho vyklube.

 

 

 

Za Bílou paní do Kostelce

Přes černé lesy se můžete vydat na výlet do malebného městečka a je spíše jedno, zda už vám bylo šedesát. Tipy na kulturní zařízení a pamětihodnosti uvítá každá generace.

 

 

 

Najděte si kešku

Ať jste single nebo ne, můžete se pustit do fenomenálního koníčku a přidat se hledačům "kešek". Geocashing spojuje turistiku s detektivním pátráním a každopádně slibuje vzrušující zážitky.

 

 

Jak se žilo v 11. století

O nálezech z doby hradištní se dozvídáme v článku shrnujícím úspěchy Petry Zemanové z Archeologického ústavu památkové péče Středních Čech. Zajímavé vykopávky se našli v Radotíně, Velké Chuchli a Řevnicích.

 

 

 

Jak nechat rozkvést barborku

V pátek byl svátek Barbory a tak jsme si v rubrice Dům a zahrada pověděli o předvánočním zvyku rozkvetlých třešňových větviček, tzv. barborek.

 

 

 

 

Úvalští zlomili předsudky vůči trestní minulosti

Lidé v Úvalech kamarádsky přijali bývalé vězně, kteří prostřednictvím neziskové agentury Rubicon pracují na úklidu veřejných prostranství. 

 

Když do nemocnice, tak Benešova

Zprávou týdne ve zdravotnictví je bezpochyby vítězství benešovské nemocnice Rudolfa a Stefanie v krajské části soutěže Nemocnice ČR 2015. Získala prvenství ve třech krajských kategoriích a stala se tak nejlepší nemocnicí Středočeského kraje.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/horici-autobus-i-mikulasske-straseni-tyden-ocima-ctidomacz-18462
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.