Hrozivý střet autobusu a kamionu na Kolínsku přinesl zranění řidiče

Takhle vypadal autobus těsně po střetu. Pro detailní snímky pokračujte ve fotogalerii

Naplněný autobus cestujícími se srazil v kamionem na silnici č. 12 u odbočky do obce Kšely. Prvotní informace hovořily o nutnosti vyproštění řidiče. Jak nakonec celý incident dopadl?

reklama

Středeční ráno šestnáct minut po páté hodině ranní znamenalo mimořádný výjezd Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Oznámena totiž byla dopravní nehoda autobusu a kamionu na silnici číslo 12 u odbočky na Kšely.

"Operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče ze stanic Český Brod a Říčany a jednotku sboru dobrovolných hasičů z Kostelce nad Černými lesy. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že v autobuse v době nehody cestovalo asi dvacet pasažérů, kteří vyvázli bez úhony na zdraví," popisuje zásah nprap. Petr Svoboda z oddělení IZS HZS Středočeského kraje.

Obec Kšely se nachází asi 4,5 km jihovýchodně od českého Brodu a leží v okrese Kolín. 

Nehoda se obešla bez vážnějších zranění

Zraněn byl naštěstí pouze řidič autobusu, kterého nakonec nebylo nutné vyprošťovat. "Řidič utrpěl lehká zranění, které mu byly na místě ošetřeny, a následně byl převezen záchrannou službou na chirugické oddělení nemocnice v Kolíně," sdělila nám tisková mluvčí záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová. 

Proč vlastně ke srážce kamionu a autobusu došlo, aktuálně vyšetřuje policie. Provoz byl na kominikaci po zásahu řízen kyvadlovým způsobem. Každopádně autobus doznal velkých škod, což lze zpozorovat z pořízených snímků, které naleznete v naší fotogalerii.

 

reklama
#nehoda #autobus #řidič #zranění #střet #záchranná služba #kamion

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.