Jahodová marmeláda od marmeládové mistryně světa. RECEPT
![Uvařte si domácí marmeládu podle receptu mistryně světa](https://www.ctidoma.cz/sites/default/files/styles/image_detail/public/images/10842059_359417280913086_4095489676621553045_o.jpg)
Připravte si marmeládu podle receptu z vyhlášené marmeládovny ve Čtyřkolech. Vše bez pektinu a přidané chemie.
V kuchyni u Romany Šafránkové to voní domácí ovocnou marmeládou. Aby také ne, minulý rok Romana vyhrála dvojitou zlatou medaili na Světovém marmeládovém mistrovství v Anglii. Její výrobky zde získaly také ocenění Šampión šampionů. Sympatická mistryně světa se s námi o jeden z receptů podělila.
Tajemstvím jejích marmelád jsou pouze čerstvé plody a žádné pektiny.
Na jahodovou si připravte
1 kg čerstvých jahod
300 g cukru
šťávu z jednoho citronu
Kouzlo je v jednoduché přípravě
Čerstvé jahody omyjte, odstraňte stopku, rozmačkejte a pokapejte šťávou z citronu. Ovoce si tak udrží zářivou barvu. Důležitým krokem je jahody odvodnit, za stálého míchání nechte vypařit vodu. V průběhu vypařování se na povrchu začne tvořit pěna, kterou pečlivě odstraňte.
Po odvodnění přidejte cukr a ještě povařte.
Hotovou marmeládu nalévejte ještě horkou do připravených sklenic.