Jahodová marmeláda od marmeládové mistryně světa. RECEPT

Uvařte si domácí marmeládu podle receptu mistryně světa
Uvařte si domácí marmeládu podle receptu mistryně světa

Připravte si marmeládu podle receptu z vyhlášené marmeládovny ve Čtyřkolech. Vše bez pektinu a přidané chemie.

reklama

V kuchyni u Romany Šafránkové to voní domácí ovocnou marmeládou. Aby také ne, minulý rok Romana vyhrála dvojitou zlatou medaili na Světovém marmeládovém mistrovství v Anglii. Její výrobky zde získaly také ocenění Šampión šampionů. Sympatická mistryně světa se s námi o jeden z receptů podělila.

Tajemstvím jejích marmelád jsou pouze čerstvé plody a žádné pektiny.

Na jahodovou si připravte

1 kg čerstvých jahod

300 g cukru

šťávu z jednoho citronu

Kouzlo je v jednoduché přípravě

Čerstvé jahody omyjte, odstraňte stopku, rozmačkejte a pokapejte šťávou z citronu. Ovoce si tak udrží zářivou barvu. Důležitým krokem je jahody odvodnit, za stálého míchání nechte vypařit vodu. V průběhu vypařování se na povrchu začne tvořit pěna, kterou pečlivě odstraňte.

Po odvodnění přidejte cukr a ještě povařte.

Hotovou marmeládu nalévejte ještě horkou do připravených sklenic.

Jahodová sezona vrcholí. Připravete si pohár s domácí zmrzlinou.

 

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/jahodova-marmelada-od-marmeladove-mistryne-sveta-recept-25102
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.