Jesenice připravuje protipovodňová opatření na Botiči

Kolem mostního pilíře je zřetelná eroze zeminy, která zanáší koryto Botiče
Kolem mostního pilíře je zřetelná eroze zeminy, která zanáší koryto Botiče

Z okolních polí a také  také pod mostem Pražského okruhu stéká splavená zemina do Botiče. Zanesení koryta může zhoršit následky případné povodně.

reklama

„Musíme předejít obdobné situaci na Kocandě, která nastala při povodních v roce 2013,“ upozorňuje starostka Radka Vladyková.

Schůzka obce se silničáři

Starostka Jesenice Radka Vladyková a radní Alexandra Kocková jednali  se zástupci ŘSD Petrem Kuralem, vedoucím manažerem projektového týmu Silničního okruhu kolem Prahy (SOKP 1) a Jiřím Sýkorou, vedoucím technické dozorčí správy stavby. Navštívili uvedené místo pod mostem, aby se přesvědčili, že je zde eroze patrná už na první pohled a odvodňovací kanálky jsou zaneseny.

Projekt zachycení zeminy

„Domluvili jsme se na zadání projektu, který vyřeší zachycení zeminy tak, aby nedocházelo k zanášení koryta potoka. Přesné zadání je třeba ještě prokonzultovat se správcem toku Povodí Vltavy, aby bylo navržené opatření co nejefektivnější," informovala starostka Vladyková.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/jesenice-pripravuje-protipovodnova-opatreni-na-botici-16123
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.