Každá pátá kontrolovaná restaurace dostala pokutu

Sídlo Krajské hygienické stanice Středočeského kraje
Sídlo Krajské hygienické stanice Středočeského kraje

Za první čtvrtletí letošního roku provedli hygienici Středočeského kraje kontroly ve 488 stravovacích zařízení a bylo uděleno 94 pokut v celkové výši 368.500,- Kč.

reklama

Ve Středočeském kraji bylo v prvním čtvrtletí provedeno 529 kontrol ve 488 stravovacích zařízení. Středočeští hygienici udělili 94 pokut v celké výši 368.500,- Kč a přijali 37 opatření.

"Nejvíce nedostatků jsme standardně zaznamenali v dodržování požadavků na provozní hygienu a také v oblasti skladování a manipulace s potravinami. Stoupl ale i počet prohřešků v požadavcích na osobní hygienu personálu a označování alergenů v potravinách,“ uvádí hlavní hygienik Vladimír Valenta.

Pro srovnání: v celé České republice bylo na základě kontrol hygieniků v prvním čtvrtletí navrženo 787 finančních sankcí ve výši 2.357.900,- Kč a uloženo 192 opatření. Nejčastějším opatřením bylo nařízení povinné sanitace provozovny a likvidace pokrmů.

V letošním roce jsme o problémech s hygienou v restaucích informovali v článku Stará hospoda v Nespekách řešila problém s hygienou. O případu mělnického občerstvení se dočtete: Pekelná špína v Čertovce. Minulost? Přesvědčte se.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/kazda-pata-kontrolovana-restaurace-dostala-pokutu-22954
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.