Kde pěstujeme marihuanu a kde vaříme pervitin? Přehledná mapa!

Když chcete vařit pervitin, musíte mít alespoň základní znalosti chemie. Ilustrační foto
www.facebook.com Breaking Bad
Když chcete vařit pervitin, musíte mít alespoň základní znalosti chemie. Ilustrační foto

Zajímá vás, který z vašich sousedů vaří pervitin nebo pěstuje marihuanu? Mapa všech pěstíren a varen v České republice.

reklama

Drogy nás ohrožují možná více, než si připouštíme. Nevadí, že nejsme uživatelé, stačí bydlet v sousedství pěstitele marihuany nebo kuchaře perníku.

Policie zveřejnila mapu všech objevených pěstíren a varen pervitinu v České republice za rok 2016. 

Od zveřejnění si policie jistě neslibuje lepší informovatnost uživatelů drog. Naopak tím chce nabádat občany k obezřetnosti ke svému okolí, protože zejména při produkci pervitinu dochází ke vzniku nebezpečných plynů a aerosolů. Šíří se domem přes vzduchotechniku, a tak mohou na zdraví ohrozit i nic netušící obyvatele. Zpozorněte, pokud se vaši sousedé baví o varesu, párnu, perníku, piku či peří.

Mapu si přiblížíte, jak se vám líbí, na: www.policie.cz/mapavaren.

Celý dům může být kontaminovaný těmito chemikáliemi a zbavit se jich je velmi náročné. Od vyhození veškerého nábytku a textilu přes speciální postupy při rekonstrukci domu atd. V České republice aktuálně neexistuje autorita, která by tento stav nějakým způsobem kontrolovala a přijímala opatření.

Ani indoorové pěstírny konopí nejsou pro své okolí bezpečné. Jedovaté výpary a požáry rovněž ohrožují i sousedy a pokud jde o ošetřování rostlin chemií, ani s tou si pochopitelně pěstitelé nedělají starosti.

 

 

reklama
# #pervitin #kde koupit #drogy #mapa pěstíren #varny #varen #pěstírny

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.