Kladenský radní: Moje nehoda mohla být předem připravená, možná lidmi z hazardu

Kladenský radní Lukáš Hanes (ODS) tvrdí, že jeho nedávná nehoda mohla být předem připravená, podle něj mohla mít souvislost se zájmovými skupinami, například z oblasti hazardu, který město nedávno zakázalo. Radní byl 9. prosince účastníkem nehody, kterou nezavinil, podle následného policejního testu byl Hanes pod vlivem drogy.

reklama

Případ šetří kladenský magistrát jako přestupek. K možné přítomnosti drog se Hanes nevyjádřil. "Stal jsem se účastníkem nehody, kterou jsem nezavinil. Vzhledem k okolnostem, které nehodu provázely, jsem zazmatkoval a odmítl odběr krve, čímž jsem se pravděpodobně dopustil přestupku, za což se omlouvám," uvedl Hanes.

Rodina prý byla sledována

Podle mluvčí kladenské radnice Štěpánky Filipové existují důvodné obavy, že šlo o předem připravenou akci, kdy za nehodou stál člověk spojený se zájmovými skupinami. Zjištění předá vedení Kladna státnímu zastupitelství. Mluvčí také uvedla, že podle svědků byli Lukáš Hanes i jeho rodina delší dobu sledováni. 

"Bohužel mám obavy a indicie, že řízené akce proti mojí osobě a současnému vedení města Kladno budou pokračovat. Nechci řešit, kdo za tím stojí, byť se nabízí bývalé vedení radnice a s nimi spojená lobby provozovatelů heren, chci žít na Kladně klidný život. Na žádost lidí, kteří zajišťují moji bezpečnost, v tuto chvíli nemohu poskytnout žádné další informace," dodal Hanes.

Pozitivní test na drogy

Dva řidiči havarovali 9. prosince v ulici Sportovců v Kladně. Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla VW zastavil před přechodem pro chodce. Jednapadesátiletý řidič osobního vozidla Mazda nedodržel bezpečnou vzdálenost a do stojícího vozidla před přechodem pro chodce zezadu narazil.

Dechová zkouška neukázala přítomnost alkoholu ani u jednoho z řidičů, avšak test na drogy měl podle policistů mladší z řidičů pozitivní. Šlo o radního Hanese.

reklama
#nehoda #drogy #radní

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.