Konečně! Únorové teploty se dostanou nad nulu

Foto: Karel Chlumec

Přestože je na většině území Česka ledovka, bude se venkovní teplota během února zvyšovat. Podle ČHMÚ se teploty v prvním týdnu budou držet kolem mrazu, potom se ale dostanou nad nulu.

reklama

Už během měsíce února by měla teplota pomalu začít polevovat. Půjde to sice pomalu, ale přece. Průměrné denní teploty v Česku se podle meteorologů dostanou nad nulu. "V průběhu jednotlivých týdnů však může docházet k výraznému kolísání denních teplot," sdělili meteorologové. V prvním týdnu se teploty budou držet ještě pod bodem mrazu, srážek bude v únoru přibývat. 

Podle ČHMÚ bude průměrná denní teplota ještě v příštím týdnu přibližně jeden stupeň pod nulou, v dalších třech týdnech se to ale má změnit. Postupně bude denní tepota stoupat od +2 °C do +4 °C. V noci bude mrznout dál, průměrné noční teploty se budou pohybovat stále v mínusu, mezi -7 °C a -4 °C.

Srážek bude v únoru postupně přibývat. I tak jich ale bude méně, než činí dlouhodobý průměr pro období od začátku února do začátku března.

reklama
#počasí #ledovka #zima #teplota #zimní počasí

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.