Kralupští hokejisté nejdříve prohrávali. Nakonec však triumfovali

V utkání padlo dohromady 10 gólů
V utkání padlo dohromady 10 gólů

Další mistrovské utkání krajské soutěže mužů se odehrálo v sobotu na kralupském ledě. Místní hokejový klub zde po lítém boji doslova otočil výsledek zápasu a v jeho finále proti neratovickým Buldokům pak opakovaně skóroval.

reklama

Zápas měl od začátku rychlý spád. Hosté se na úvod ujali vedení 1:0 gólem Janovského (asistence Macek). První kralupské šance vychytal Šilhavý v brance hostů. Domácí se prosadili až střelou Kolce, který po asistenci Blahoše vyrovnal na 1:1. Koncem první třetiny se vedení ujali hosté 2:1. Střelcem byl neratovický Macek. Těsně před sirénou ohlašující konec první třetiny stihli neratovičtí zvýšit vedení na 3:1. Skóroval Pelc, (asistence Mareček s Pražákem).

 


Od počátku druhé třetiny se Kralupy snažily dotáhnout skóre, ale tehdy stále ještě dobře konsolidovaná neratovická obrana jim důrazně bránila zakládat útočné akce. V dalším průběhu utkání však šly domácí Kralupy do sebe. Na 2:3 snížil Blahoš, (asistence Vojta Hošek). Na led však poté vstoupila nervozita, a na rozdíl od vcelku poklidné první třetiny se s fauly doslova roztrhl pytel. Vylučovalo se na obou stranách. Na 3:3, po nádherné učebnicové ukázce, vyrovnal Kvaček (asistence Kolc). Po dlouhé řadě patřičně důrazných hokejových zápletek se Kralupy ujaly vedení 4:3 střelou Hávy (asistence Blahoš).

 


Závěrečná třetina byla doslova tradičním festivalem nepřesných přihrávek. Na 5:3 zvýšil vedení Kralup Vojtěch Hošek (asistence Ondřej Hošek a Řehák). Neratovickým se ve finále zápasu přestalo střelecky dařit. Svatyni domácího brankáře Koblischkeho již ohrožovali spíše symbolicky. V 57 minutě utkání s přehledem vsítil šestý gól domácích Kralup Ondřej Hošek. Před závěrečnou sirénou stihl ještě skórovat domácí Háva, čímž tento důrazně upravil konečný výsledek okresního hokejového derby na 7:3 pro HK Kralupy.

 

 

Peníze pro Dětský domov v Kralupech nad Vltavou


Před závěrečnou třetinou stihli funkcionáři domácího HK Kralupy předat přítomným zástupcům z řad vedení a dětí místního Dětského domova Kralupy dárkový šek na částku 23 509 korun. To byl kompletní výtěžek ze vstupného na právě probíhající zápas, navýšený o osobní příspěvky kralupských hokejových funkcionářů a trenérů. Rozhodně jde o velmi dobrý příklad vhodný následování.

 

Martin Tlustý (redakčně upraveno)

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/kralupsti-hokejiste-nejdrive-prohravali-nakonec-vsak-triumfovali-18736
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.