Legendární běh, který má stále co nabídnout. Vědí to i známé osobnosti

Předloňského ročníku se Podzimního běhu lyžařů zúčastnilo 619 závodníků
Předloňského ročníku se Podzimního běhu lyžařů zúčastnilo 619 závodníků

První starty Podzimního běhu lyžařů se uskuteční až poslední listopadovou neděli. Na lesní kros s precizně připravenými tratěmi se však můžete registrovat už dnes.

reklama
Podzimní běh lyžařů je součástí akce České unie sportu „Sportuj s námi.“ Dále i finálovým závodem Pražského běžeckého poháru 2015 a přípravným krosem středočeského Svazu lyžařů České republiky.

Již 59. ročník proslulého běžeckého závodu pořádá Lyžařský oddíl TJ Sokol Senohraby. Proto přihlášky, prezentace, start a cíl všech tratí budou u lyžařské chaty na Vávrově palouku v Senohrabech.

 

Sportovní akce pro celou rodinu

 

„Běžce rozdělíme do 24 kategorií. Tratě budou připraveny od délky 60 metrů pro nejmenší děti až po čtyři a osm kilometrů pro dospělé účastníky,“ informuje pořadatel závodu Jan Oberländer.

 

Jako první vyběhnou v 10 hodin dorostenky a mladší dorostenci. Bezprostředně po nich budou navazovat další věkové skupiny až k nejmladším dětem. Juniorské kategorie startují vždy hromadně. Ve třináct hodin „nadejde čas“ starších dorostenců, žen a mužů pro běh na čtyři, respektive osm kilometrů intervalovým způsobem.

 

 

Čisté tratě a rodinná atmosféra

 

„Připravené tratě potěší srdce každého vyznavače přespoláků. Prudké výběhy a seběhy, táhlejší stoupání a klesání i rovinatější úseky. Tratě jsou vysekány, vyhrabány a pečlivě označeny. Na louce u startu bude jako každoročně hřát táborový oheň, k dispozici bude stánek s občerstvením. Pro závodící rodiče bude v průběhu jejich závodu  k dispozici školka pro děti,“ vyjmenovává přednosti Podzimního běhu lyžařů Jan Oberländer.

 

Do závodu je možné přihlásit se předem, a to až do 19.listopadu. Po tomto datu až v den a místě závodu. Předběžné přihlášky, podrobný rozpis závodu a další informace jsou k dispozici na www.senohraby.cz/ski.

 

 

Proslulý běh

 

Podzimní běh lyžařů patří k jednomu z nejvyhledávanějších krosů ve středních Čechách. Například do loňského ročníku se příhlásilo necelých šesti set běžců. Rekordní byl v tomto ohledu rok 2013, kdy se po loukách a lesních cestách proběhlo 619 závodníků.

 

O kvalitě běhu vypovídá i skutečnost, že se ve startovních listinách pravidelně objevují jména vrcholových sportovců. Vítězství si ze Senohrab namátkou odvezl reprezentant v moderním pětiboji Libor Capalini či mistr světa v orientační běhu Jan Procházka. K čestným hostům běžeckého klání patří kajakářka Štěpánka Hilgertová. Tratě nad Vávrovým paloukem dobře znají i osobnosti z jiných oblastí veřejného života, jako je kardiochirurg Jan Pirk či bývalý ministr dopravy Jaromír Schling.

 

Čtěte také o říčanském Lesním běhu na Velký partner sice odešel, ale z rodinné atmosféry nic neubral
https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/legendarni-beh-ktery-ma-stale-co-nabidnout-vedi-to-i-zname-osobnosti-17512
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.