Malé dítě s popáleninami od vařicí vody transportovali vrtulníkem nadvakrát

Malé dítě muselo být transportováno do popáleninového centra. Ilustrační foto
Letečtí záchranáři HZS Středočeského kraje
Malé dítě muselo být transportováno do popáleninového centra. Ilustrační foto

Tragédie se stala u nádrže Štěchovice, kde se malé dítě popálilo vařicí vodou. Na pomoc letěly hned dva vrtulníky. Na vhodném místě si malého pacienta předali, aby ho mohli transportovat do popáleninového centra v Praze. 

reklama

Složitý zásah hasičů a záchranářů si vyžádala nehoda, která se stala na pravém břehu vodní nádrže Štěchovice.

Dnes, v pondělí 12. prosince před polednem, museli hasiči a záchranka provést složitý transport těžce popáleného dítětě. Vzhledem k tomu, že dítě se opařilo vodou v chatě, která je velmi obtížně přístupná pro pozemní techniku, museli hasiči i záchranka spolupracovat a využít všechnu dostupnou techniku. 

Hasiči vyrazili na pomoc s čluny a současně byl povolán vrtulník policie s leteckými záchranáři hasičů. "Vrtulník se speciální výbavou a posádkou vycvičenou pro tento typ zásahů se na místo dostal nejrychleji a dítě transportoval na vhodný prostor blízko hráze přehrady," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. 

Na místě pak došlo k přenesení dítěte do druhého vrtulníku s lékařem. Pak už bylo možné malého pacienta transportovat na specializované popáleninové centrum do jedné z pražských nemocnic.  

reklama
#Štěchovice #vrtulník #nehoda #malý chlapec #hasiči #záchranná služba #popálené dítě #vařící voda #předání #transport

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.