Medvěd už neškodí, nejinspirativnější žena Česka a omluva Orbánovi

Týden co týden jsme zavaleni novými informacemi z domácí scény. Kromě sněhových přívalů tu máme další koktejl více či méně zajímavých zpráv z uplynulého týdne. Straší ještě medvěd na Vsetínsku? A kdo je nejinspirativnější žena Česka? 

reklama

Mladou vlčici na Českolipsku nezabilo prase, ale jiná šelma. Soud v Lounech se zabýval nelegálním převozem uprchlíků. Podle průzkumu České televize premiérovi Babišovi nedůvěřuje šest z deseti dotázaných. V listopadovém průzkumu posílilo Hnutí Ano, i přes kauzu “únosu” syna Andreje Babiše na Krym.

Kostel Nejsvětějšího srdce Páně se dočkal nového oltáře. Každé sedmé vykázání za domácí násilí je opakované. Podle agentury STEM se většina lidí bojí uprchlíků a šíření islámu. Radní odvolali členy dozorčích rad v Praze, včetně exprimátorky Adriany Krnáčové. Na letišti byl zadržen další pašerák kokainu. Muž přicestoval z Rio de Janeira. V poslední době se jednalo o druhý podobný případ, který mířil z Brazílie. Medvěd už na Vsetínsku neškodí.

Z hořícího domu na Příbramsku zachránili dvě kočky a jednoho psa. V Brdech se objevil rys. Důchodci se mají hůře než před padesáti lety. Podle prezidenta Zemana bylo hlasování o nedůvěře vlády ztrátou času. Sociální pracovnice Elena Gorolová byla zařazena mezi 100 nejinspirativnějších žen světa.

Zemřel herec Lubomír Kostelka. Spisovatel se zasloužil o doplnění památníku. Vyhrožoval v herně samopalem. Dopadli ho už druhý den. V Praze se uskuteční aukce děl v hodnotě 100 milionů korun. Část výtěžku poputuje Paměti národa. Počet cizinců ve školách vzrostl od roku 2008 o dvě třetiny. Zeman se omluví Orbánovi za vyřazení Budapešti z top ambasád. Kritizoval zahraniční politiku ministra Tomáše Petříčka. Na silnicích zemřelo v listopadu 56 lidí, což je méně než v loni.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/medved-uz-neskodi-nejinspirativnejsi-zena-ceska-a-omluva-orbanovi-46108
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.