Milovníky vína čeká na Mělnickém koštu videomapping na radnici

Druhou srpnovou sobotu se uskuteční devátý ročník Mělnického koštu, kde se sejdou mělničtí vinaři s nabídkou degustace vína. Zlatým hřebem degustačního večera bude videomapping na mělnické radnici.

reklama

 

Vinařství k Mělníku patří již odnepaměti, a kromě tradičního vinobraní se tu koná i Mělnický košt. Letos připadá tato vinařská akce na sobotu 8. srpna a začne ve 14 hodin odpoledne. Proběhne v centru města, a to konkrétně ve Svatováclavské a České ulici, na náměstí Míru, na nádvoří zámku Mělník a v okolí kostela sv. Petra a Pavla.

Ochutnávat se tu budou vína loňská. „Těšit se ale můžete nejen na plody mělnických vinařství. Čekají na vás také nejrůznější gastronomické speciality, prezentace tradičních řemesel a v neposlední řadě i četné kulturní akce,“ lákají organizátoři akce na svém webu.

Mělnický košt zahájí ve 14 hodin výstřel z historického děla u kostela sv. Petra a Pavla. Po něm bude následovat krátké šermířské vystoupení. Návštěvník si bude moci poslechnout hudební produkci dvou scénách. U kostela na dětské scéně jsou připraveny pro děti i jejich rodiče pohádky.

Hlavním „hroznem na dortu”, jak se píše na webu města, bude videomapping. Jde o zcela unikátní akci s názvem „In Vino Veritas”. Video se bude promítat na mělnickou radnici od 22:00 do 01:00 hodin a začínat bude vždy v celou hodinu. Videomapping se na Mělníku promítal již před čtyřmi lety v srpnu, a to na Pražskou bránu.

 

 

Čtěte dále

 

reklama
#víno #videomapping

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.