Místostarosta Milovic Matouš: Sesadí s podporou obyvatel z křesla starostu Poura?

Ondřej Matouš je rozhodně ambiciózním člověkem, co by rád?

Milovice nyní řídí muž "dvou tváří". Milan Pour totiž musí stíhat zvládat nejen svou práci v parlamentu, kde je jedním z poslanců, ale také korigovat dění na radnici. Jeho pravou rukou je Ondřej Matouš, který se cítí pevný v kramflecích. Dokonce natolik, že si troufá mluvit o starostovském křesle. Podaří se mu na něj po říjnových komunálních volbách zasednout? 

reklama

Pane Matouši, jak dlouho se vlastně věnujete milovické radnici?
Zastupitelem jsem byl zvolen již ve volebním období 2006 – 2010 a předtím jsem působil v komisi pro kulturu, sport a školství.

Jak se změnil chod na radnici po é, co se dostal starosta Pour do parlamentu?
V podstatě nezměnil. Starosta není přítomen pouze v době, kdy zasedá sněmovna. Naše pravidelné porady vedení, rady města a zastupitelstva probíhají ve stejných intervalech jako v minulosti.   

Ondřej Matouš

- věk: 40 let
- neuvolněný místostarosta Milovic
- ředitel společnosti výstaviště Lysá nad Labem
- zodpovídá na úřadu za kulturu, školství, zdravotnictví a sociální věci a volnočasové aktivity
- stranickou příslušností patří TOP 09

A odnášíte to nějak ve formě většího objemu práce?
Od samého začátku máme na radnici rozděleny kompetence, za které odpovídáme, a to se nezměnilo. Důležitým faktorem, který rozhodoval o nezměněném složení radnice i po volbě starosty do PSP ČR, byla kompetentnost zaměstnanců úřadu, na které se v Milovicích můžeme spolehnout. To byl ostatně také jeden z cílů našeho působení na radnici v Milovicích.

A co vy? Netoužíte se do poslanecké sněmovny také dostat?
Mé ambice prozatím zůstávají na komunální úrovni, rádi bychom dokončili projekt Kulturního centra, Komunitního domu pro seniory a hlavním cílem by mělo být vybudování chybějícího centra města.   

A co třeba pozice starosty, ta by se vám líbila?
Bylo by velmi troufalé přemýšlet nad jakoukoliv funkcí v nově zvoleném zastupitelstvu. V případě dostatečného počtu preferenčních hlasů a vůli ostatních zastupitelů bych o této pozici uvažoval.    

Pojďme přímo k městu jako takovému. Co bazén, bude?
Bazén je ve fázi studie proveditelnosti, kterou předložíme zastupitelům. Pokud bude vůle kolegů, tak jej ještě v tomto volebním období posuneme do roviny projektové. O stavbě však bude rozhodovat až nově zvolené zastupitelstvo města.

Milovice jsou městem, které se nachází v okrese Nymburk, a to asi 4 km severovýchodně od Lysé nad Labem. Přes tu má město dobré železniční spojení v rámci Pražské integrované dopravy. V Milovicích žije něco okolo 11 200 obyvatel a má rozlohu 31,19 km2.

Minulý rok byl problém se zelení, která se nestíhala sekat, jste na letošek lépe připraveni?
V minulých letech jsme sekání trávy zajišťovali externí firmou, která vzešla z veřejné soutěže.

A jak to tedy bude letos?
V letošním roce bude sekání trávy zajišťovat oddělení technických služeb města Milovice vlastní technikou.

A bude to stačit?
Nedovolím si odpovědět s jistotou, že všechny plochy budou posekány dle představ našich spoluobčanů. Pro zdárný průběh seče je velmi důležité i počasí. Zaměstnance i techniku máme připravené.      

reklama
#Milovice #Milan Pour #Ondřej Matouš #místostarosta #radnice #parlament #politika #Poslanecká sněmovna

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.