Multifunkční sociální centrum vznikne z kasáren

Město se chystá přestavět kasárny na sociální centrum
Foto: Michal Štingl
Město se chystá přestavět kasárny na sociální centrum

V Benešově by se měly staré kasárny podle nových plánů transformovat na víceúčelové sociální centrum. To by mělo sloužit k potkávání generací a poskytovat služby seniorům.

reklama

Plánů, co s budovou udělat, bylo už mnoho, zájemců nepočítaně. Z kasáren už mohlo být muzeum, vysoká škola a zájem projevili i hasiči. 

Celý areál patří městu, které zatím příliš mnoho finančních prostředků na opravy nenašlo. Zatím se využívají jen některé budovy v areálu, především jako nízkoprahové denní centrum a zimní noclehárna pro bezdomovce. V jednom dalším objektu teď vznikl dočasně azylový dům. 

"Příští rok vznikne nový azylový dům, jinak zatím čekáme na vhodný projekt," vysvětlila místostarostka Nataša Bruková. Ten by nabízel sociální služby. "Bylo by to místo pro mezigenerační setkávání a poskytovalo by i některé služby pro seniory," vysvětlila Nataša Bruková.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/multifunkcni-socialni-centrum-vznikne-z-kasaren-27133
reklama
#péče o seniory #setkávání generací #Benešov #kasárny #multifunkční centrum #sociální centrum #centrum

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.