Na Barrandovském mostě urychlí autobusy jízdní pruh

Každé ráno usnadní nový pruh průjezd skoro padesáti spojům za hodinu
Každé ráno usnadní nový pruh průjezd skoro padesáti spojům za hodinu

Nový BUS pruh na sjezdu z Barrandovského mostu na Smíchov  zrychluje a zjednodušuje průjezd páteřním linkám 118, 125, 196, 197 a 253.

reklama

"Nový vyhrazený pruh zrychluje průjezd autobusů o cca 2 minuty a to zejména při kolonách vzniklých regulací vjezdu do tunelu Mrázovka a dalších návazných tunelů," řekl mluvčí ROPIDu Filip Drápal.

Průjezd v ranní špičce

Řešení ROPID bylo realizováno Technickou správou komunikací hl.m. Prahy. Má pomoci zejména při obtížném průjezdu v ranní špičce.

Méně přejíždení

"Navíc nově linky 118, 196, 197 a 253 jedou ve stejném jízdním pruhu z branické nájezdové rampy až k odbočení k zastávce Lihovar, v původním stavu musely v pozměněné oblasti 2x měnit jízdní pruh," řekl dále Filip Drápal.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/na-barrandovskem-moste-urychli-autobusy-jizdni-pruh-16178
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.