Na Masaryčce vykolejil Elefant, trasy dalších vlaků byly odkloněny

Vykolejený vlak
Milan Pacík (HZS)
Zobrazit fotogalerii (5)
Vykolejený vlak

Před půlnocí ze 14. na 15. července na Masarykově nádraží vykolejil osobní vlak z Českého Brodu, proto bylo na deset hodin nádraží úplně uzavřeno. Byli zraněni tři lidé. Je zde omezen provoz minimálně do odpoledních hodin.

reklama

 

Zhruba hodinu před půlnocí nedobrzdil vlak z Českého Brodu, prorazil zarážedlo a vjel na nástupiště Masarykova nádraží. Příčina vykolejení se zatím zjišťuje. Mohlo jít o technickou závadu nebo o pochybení člověka.

Škoda se odhaduje na 4,2 miliony korun, z toho 4 miliony činí škoda na vlakové soupravě. Beton z proraženého zarážedla odletěl až ke vchodovým dveřím.

Tři lidé byli zraněni a ošetřovala je záchranná služba. Dva utrpěli lehká zranění v podobě povrchových tržných ran a pohmožděnin a třetí byl odvezen do nemocnice se zraněním dolních končetin.

Vlaky S1 byly odkloněny z/do žst. Praha-Holešovice. Na lince S2 a S34 začínaly a končily vlakové soupravy v Praze - Vysočanech. Z holešovického nádraží vyjížděly vlaky R4 a S4 směrem do Ústí nad Labem přes Kralupy nad Vltavou. Vlaky do Kladna a Rakovníka (S5, R5) začaly jezdit už v 10 hodin bez omezení.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/na-masarycce-vykolejil-elefant-trasy-dalsich-vlaku-byly-odkloneny-14457
reklama
#Masarykovo nádraží
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.