Na situaci na Ukrajině reagují i aerolinky. Spoje se ruší a odklánějí, novinky má i ČSA

Řada aerolinek se ukrajinskému letovému prostoru vyhýbá, některé jen zlevnily ceny letenek
Řada aerolinek se ukrajinskému letovému prostoru vyhýbá, některé jen zlevnily ceny letenek
zpráva

Kvůli vypjaté situaci na Ukrajině se ruší či prodlužuje celá řada leteckých spojů. Lety přes tuto zemi zrušilo hned několik aerolinek a lidé, kteří chtěli přes zemi cestovat, tak budou muset počítat se zpožděním. A zřejmě to nebude konečná, další se přidají. Se zprávou přišel web CNN.

reklama

Aerolinky ruší lety na Ukrajinu ve velkém s výjimkou několika málo letů, většina z nich směřuje do Kyjeva, píše CNN. Jiné trasy, které letecké společnosti volí, jsou delší a logicky tak prodlužují celkové trvání cesty. Mezi aerolinky, které už kvůli situaci v zemi zrušily lety na Ukrajinu, patří i Air France-KLM nebo Lufthansa.

Bezpečnost především

„Rozhodnutí vyhýbat se celému prostoru Ukrajiny padlo po rozsáhlé bezpečnostní analýze. Zatím není jisté, kdy linku do Kyjeva obnovíme,” vyjádřila se k situaci francouzská aerolinka, jak uvádí server Novinky.

Aerolinka Air France-KLM zrušila lety do Kyjeva v úterý, jedná se prý o „preventivní opatření". Společnost dále ujistila veřejnost, že dělá vše potřebné pro to, aby zajistila bezpečí svých zákazníků.

Levnější letenky

Lufthansa v sobotu prohlásila, že lety do Kyjeva a Oděsy ruší až do konce února. To samé platí i pro ostatní aerolinky, které pod Lufthansa Group spadají. Jedná se o Swiss International, Austrian Airlines a Eurowings. Aerolinky spadající pod Lufthansa Group ale nadále létají do letiště ve Lvovu na západu země. Tam se také minulý týden přesunula ambasáda USA.

Nízkonákladové letecké společnosti WizzAir a RyaAir lety na Ukrajinu zatím nezrušily, pouze u těchto spojů snížily cenu letenek, podobně vyřešily situaci i ČSA a Smartwings, s lety do Kyjeva pokračují.

Výjimkou nejsou ani letadla ukrajinských aerolinek (UIA), která byla minulý týden odstavena na několika evropských letištích. Ukrajinské aerolinky běžně létají s 26 letadly, nyní pokračují v letech pouze se 13 z nich. Snaží se do určité míry nahradit chybějící spoje a přidaly lety do Ženevy a Mnichova.

KAM DÁL: Létání je v posledních dnech pouze pro odvážné. Piloti mají problémy s přistáním.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/na-situaci-na-ukrajine-reaguji-i-aerolinky-spoje-se-rusi-a-odklaneji-novinky-ma-i-csa-68541
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.