Nebudeme jako Krpálek. Státní vyznamenání si převezmeme, říkají Krása a Michlovský

Václav Krása kandidoval ve volbách do Senátu v roce 2020 za hnutí Trikolóra
zpráva

Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek oznámil, že si nepřevezme státní vyznamenání. Bude v tomto činu osamocen? Ke slavnostní ceremonii se pro Čtidoma vyjádřili Václav Krása a Miloš Michlovský. Ani jeden z nich ve stopách slavného sportovce nepůjde.

reklama

Krpálek si pro vyznamenání nepůjde kvůli aktuální situaci na Ukrajině. Slavnostní ceremonie se 7. března nebudou účastnit ani předseda Senátu Miloš Vystrčil a šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, jak informoval Český rozhlas.

„Udělení státního vyznamenání si velmi vážím. Je to pro mě pocta, asi největší, jaká může v nesportovním životě být. Bohužel se musím z pondělního slavnostního předávání omluvit,“  uvedl na svém instagramovém profilu. „Nedovedu si představit, že bych si na sebe bral slavnostní oblek v této době, kdy na Ukrajině umírají lidé, sportovci a mí osobní kamarádi tam bojují v maskáčích za svou vlast,“ pokračoval sportovec.

Jsem rád, že mě pan prezident poctil

Pro Čtidoma své plány týkající se převzetí státního vyznamenání sdíleli Václav Krása a Miloš Michlovský. „Já se slavnostního předávání vyznamenání zúčastním. Jsem rád, že mě pan prezident poctil tím, že mi vyznamenání udělil. Rozhodnutí pana Krpálka mě nijak neovlivňuje, já určitě nic takového neplánuji,“ řekl ke své účasti na pondělním předávání státních vyznamenání Václav Krása, politik a předseda Národní rady osob se zdravotním postižením.

„Nic podobného jako pan Krpálek neplánuji. Myslím, že mi bylo vyznamenání uděleno za přínos ve vinařství a moje aktivita ve vinařství trvala po dobu čtyř nebo pěti prezidentů. Já tedy takovou demonstrativní potřebu necítím,“ uvedl pro Čtidoma Miloš Michlovský, odborník v oboru vinařství, vinohradnictví a šlechtění vinné révy.

KAM DÁL: České celebrity pomáhají Ukrajině. Některé vyrazily až na hranice.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/nebudeme-jako-krpalek-statni-vyznamenani-si-prevezmeme-rikaji-krasa-a-michlovsky-68646
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.