Nefunkční semafor nikdo neřeší. Upozornil na něj až čtrnáctiletý student

Semafor nesvítí už pátý den
Zdroj: Pixabay
Semafor nesvítí už pátý den

Kousek od nádraží, kde denně jezdí děti a studenti čelákovického gymnázia, nesvítí semafor, a to již od čtvrtku minulého týdne. Nikdo z odpovědných to neřeší. Musel na to dnes upozornit až student tamního gymnázia, kterému už došla trpělivost.

reklama

Semafor nefunguje v ulici Masarykova u nádraží, kudy denně projdou desítky studentů do školy.

Běžně svítí 24 hodin denně

Dnes na to upozornil čtrnáctiletý Martin Mandík, který přes silnici denně prochází, anebo jezdí s rodiči autem. "Semafor nefunguje od čtvrtku minulého týdne. Naposledy jsem tam šel včera kolem sedmé hodiny večer a stále nefungoval. Za normálních okolností signalizuje čtyřiadvacet hodin denně," řekl ČtiDoma.cz Martin Mandík.

Rušnější s lehkým zabočením

Student bydlí v Sedlčánkách. Do školy ho rodiče buď vozí autem, nebo chodí s kamárády pěšky. Sám říká, že silnice, na které semafor nesvítí, patří k těm rušnějším. "Podle mě je na té silnici provoz vyšší než na jiných, a jelikož je tam lehké zakřivení, tak nepatří k úplně těm nejbezpečnějším, a těm, kde by se nemohlo nic stát. Štěstí je, že místní o tom vědí, a tak tam teď auta nejezdí tak rychle," uzavírá Martin Mandík. Stát se může všechno a všude. Stačí mírné náledí či nepatrná mlha.

Strážnici

U přechodu nestojí ani strážníci, aby dětem zajistili bezpečný přechod. Třeba jen v nejfrekventovanějších časech příchodů a odchodů dětí ze školy. 

Čtěte dále:

Děti můžete mít pod dohledem, i když nejste v jejich dosahu

Kauza dětí s poleptanými plícemi: Nikdo nevěděl, co se děje. Doktoři nejprve léčili zápal plic

 

 

reklama
#bezpečnost dětí #děti a škola #děti #škola #doprava

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.