Nový trend: Senioři se učí ve škole. Nikdy není pozdě začít

Senioři ve škole budují nové sociální vazby
https://pixabay.com
Senioři ve škole budují nové sociální vazby

Možnost studovat je pro seniory skvělou alternativou využití času. Posunovat své hranice a učit se je to nejlepší, co můžeme udělat v kterémkoliv věku. 

reklama

Přestože žákům už školní rok začal, seniorům začíná až teď. Alespoň v Domově seniorů TGM v Berouně zasedli do lavic senioři až nyní. 

„U našich klientů je forma vzdělávání, kterou vedou učitelé spolu se svými studenty, velice oblíbená, přednášky jsou vždy zajímavé a zábavné,“ řekla Olga Dolejšová, zástupkyně ředitele domova. Přednášky jsou navíc dostupné všem seniorům úplně zdarma. (Roli nehraje ani věk, nemoci nebo předchozí dosažené vzdělání.) S domovem spolupracují i střední školy, což je překvapivě užitečné spojenectví. Mezigenerační kontakt může naučit mnohému obě strany. 

Proč by se vlastně měli senioři učit?

Pozitivní vliv společnosti je patrný nejen na pevném duševním zdraví, ale i na tom fyzickém. Když chceme vést kvalitní život, měli bychom se neustále učit něco nového a setkávat se s lidmi. S učením nových věcí a oprašováním těch, které jsme už věděli, získáváme především pocit spokojenosti a naplněnosti. Žít aktivně zkrátka můžete v jakémkoliv věku a to je bezesporu výborná zpráva, nemyslíte?

reklama
#senioři #škola #učení #studenti #univerzity třetího věku #stáří #univerzita #aktivní stáří #mezigenerační kontakt #přednášky #babičky a dědečkové

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.