Obce mohou své weby přihlásit do soutěže Zlatý erb

Soutěž Zlatý erb probíhá letos již po osmnácté
Soutěž Zlatý erb probíhá letos již po osmnácté

Zlatý erb je nejpopulárnější klání měst a obcí o nejlepší webové stránky či elektronickou službu. Byla založena v roce 1999 jako nástroj pro podporu modernizace místních samospráv. 

reklama
Soutěž Zlatý erb byla v roce 2002 oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a v roce 2011 zvítězila v soutěži Český zavináč. Vyhlašuje ji Sdružení Zlatý erb a organizuje společnost WEBHOUSE, s.r.o.

Krajská kola

Tak jako v předchozích letech bude letos probíhat dvoustupňově. Nejprve se uskuteční krajská kola pod patronací jednotlivých krajských úřadů. Z nich vzejdou soutěžící celostátního kola, které vyvrcholí slavnostním předáním cen na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě) 4. a 5. 4. 2015 v Hradci Králové.

Šanci mají všechny kraje

Účastníci z nevyhlašujících krajů budou hodnoceni společně pomocí zjednodušeného testu. Do celostátního kola postoupí ti nejlepší. V celostátním kole poprvé pomohou s hodnocením vybraných kritérií odborníci z projektu Přístupnější stát.

Uzávěrka koncem ledna
Přihlášení pro města a obce bylo zahájeno v úterý 5. ledna 2016 a probíhá prostřednictvím stránek Zlatý erb. Uzávěrka je 28. ledna v 16 hodin. Krajská kola budou zahájena 1. února a jejich vítězové budou v jednotlivých krajích vyhlášeni na slavnostních ceremoniálech v průběhu měsíce března letošního roku. 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/obce-mohou-sve-weby-prihlasit-do-souteze-zlaty-erb-19451
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.