POČASÍ: Čeká nás poslední podzimní týden. Svatý Martin dorazí včas

Začátek druhého listopadového týdne bude poměrně teplý, sluníčko ale neočekávejte. Rozhodně doma nezapomeňte deštník a nepromokavé boty. Postupně se bude ochlazovat, sněhové přeháňky na horách se postupně přesunou i do nižších oblastí.

reklama

V pondělí a úterý očekávejte denní teploty okolo deseti stupňů, příjemné teploty však budou provázet časté přeháňky. Noční teploty místy klesnou až ke 2 °C.

Polovina týdne přinese lehké ochlazení

Od středy se připravte na mlhavá rána. Slabý déšť postupně odezní a na obloze se objeví sluníčko. Teplota však klesne průměrně o dva stupně Celsia. Vítr povane mírný rychlostí mezi 2 a 6 m/s. Následující dny se o slovo přihlásí přízemní mrazíky a vrátí se dešťové přeháňky. Bude to však taková poslední podzimní "řeč".

Pravý podzim nás totiž s největší pravděpodobností opustí. Všichni tak zároveň doufáme, že letos silničáři nebudou zaskočeni a o silnice bude hezky postaráno. Ovšem připravit se musí i samotní řidiči. Bude to potřeba.

Svatý Martin se neopozdí
Podle týdenní předpovědi bychom totiž mohli svátek svatého Martina, tedy 11. listopad, oslavit se vší parádou nejen na horách. Sněhové a smíšené přeháňky by mohly o víkendu dorazit i do nižších poloh. Denní teploty budou balancovat mezi 5 až 7 °C, ráno se připravte se na teploty klesající pod bod mrazu, nejčastěji se budou pohybovat kolem -2 °C. 

Po víkendu klesnou teploty ještě o pár stupňů níže a "na krku" tak budeme mít pravou nefalšovanou zimu. Podle některých odborníků by měla být ta letošní dokonce nejhorší za poslední desetiletí. Milovníci sněhu by si tak měli užít plnými doušky.

reklama
#počasí #podzim #zima #mlha #déšť #deštníky #mráz

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.