POČASÍ: Jaro je tady!

Jaro už je za rohem! Připravte si deštníky
pixabay.com
Jaro už je za rohem! Připravte si deštníky

Mráz se tuto zimu už neukáže. Je na čase schovat zimní kabáty a připravit si deštníky. Únor bude deštivý a průměrné teploty stoupnou až k osmi stupňům. Mírné ochlazení nás bude čekat až na začátku března, pak srážek zase ubude. Skončí tím celá letošní zima?

reklama

Český hydrometeorologický ústav vyřkl své předpovědi. Zima je u konce a mrznout už nebude. Můžeme však počítat s vytrvalým deštěm. Na co se ještě připravit?

Konec února bude teplotně nadprůměrný, což je trend, který bude pokračovat i začátkem března. Přestože v březnu očekáváme i mírné ochlazení, mráz, ledovka a sníh se už nevrátí. V půlce března se maximální teploty vrátí k osmi stupňům nad nulou. "Lokálně se občas mohou vyskytnout noční mrazy," přiznávají meteorologové možnost návratu mrazů a mrazíků na začátku března. 

Déšť

Konec února a začátek března bude deštivý. Následovat pak naopak budou tři týdny bez vydatného deště. Nezapomeňte si proto deštník doma, nemuselo by se to vyplatit.

 

reklama
#počasí #aktuální počasí #oteplení #únor #únor 2017

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.