POČASÍ: Zima ukáže své drápky, sněžit bude i v nižších polohách

V úvodu nového týdne zažijeme pravé zimní počasí se sněhem i mlhou

Úvod třetího listopadového týdne už by měl být podle meteorologů typicky zimní. Řidiči pravděpodobně ocení, že včas přezuli zimní pneumatiky. Čeká nás sněžení i ve středních polohách, potom i mlhy. Ke konci týdne zase teploty trošku vyšphají nahoru.

reklama

V pondělí i v úterý čekejte teploty od 2 do 7 °C. Přes noc spadne rtuť teploměru až k -2 °C.

Déšť se postupně změní ve sněžení

První dva dny v týdnu očekávejte zataženo, na většině území déšť se sněhem nebo sněžení. V pondělí odpoledne přijdou od západu přeháňky, nad 400 m sněhové. V noci se místy může tvořit náledí. V úterý předpovídají meteorologové sněžení nad 700 metrů nad mořem.

V polovině týdne se sněžení posune do vyšších poloh

Ve středu očekáváme polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, zejména na severu území. Sníh může padat nad 700 m, postupně se sněžení objeví jen v horských polohách. V noci bude mrznout a ojediněle může být i -4 °C. Řidiči by měli počítat s možností náledí. Přes den bude 4 až 8 °C.

Na sklonku týdne se přidají mlhy

Modrou nebo skoro modrou oblohu uvidíme až ve čtvrtek. Má být polojasno až skoro jasno, s denními teplotami od 4 do 8 °C. V noci může opět mrznout. Od pátku do neděle nás čeká zatažená obloha, přeháňky, na horách smíšené nebo sněhové. Jízdu bude komplikovat mlha. Teploty se budou držet přes den v rozmezí od 4 do 8 °C, v noci spadne rtuť na nulu, místy až k -4 °C.

reklama
#počasí #déšť #mlha #sníh

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.