POČASÍ: Zima zatím vládu nepřevezme. Sníh zase uvidíme až na konci týdne

Počasí zatím podle předpovědi nebude přát zimním radovánkám. Zpočátku týdne se totiž zase oteplí
Foto: Karel Hutr
Zobrazit fotogalerii (3)
Počasí zatím podle předpovědi nebude přát zimním radovánkám. Zpočátku týdne se totiž zase oteplí

Počasí jak na houpačce. Tak by se dalo charakterizovat počasí v následujícím týdnu. Kdo se radoval, že konečně přišla zima, bude zklamaný. Přechodně se totiž oteplí. Takže žádné zimní radovánky se nekonají, alespoň ne mimo hory.
 

reklama

Po oteplení v začátku následujícího týdne se tu tam vyskytne sněžení ve vyšších polohách. Modré oblohy si asi příliš neužijeme po celý týden. Ochladit by se mělo až zase o víkendu.

Po chladném víkendu v pondělí na naše území začne proudit teplý vzduch od jihu. V noci na úterý se zase ochladí, když teplý vzduch od jihu vystřídá nástup západního proudění.

Přes den až deset stupňů

V pondělí můžeme podle meteorologů očekávat oblačno, až zataženo, zpočátku s deštěm, ojediněle i mrznoucím. Mrznout by pak nemělo ani přes noc, očekávají se teploty od 0 do 4 °C, přes den pak vystoupá rtuť na 6 až 10 °C. Bude také větrno, ale to se spíše týká východní části republiky.

Prosinec proměnlivý a vlahý, nedělá nám zima těžké hlavy.

Zatažená obloha nás čeká i v následujících dnech. V úterý i ve středu bude místy pršet a postupně v polohách nad 500 metrů můžeme očekávat sněžení. Teploty budou nad bodem mrazu i přes noc. Přes den bude v úterý 3 až 7 °C, na Moravě až 11 °C. Ochlazovat se bude ve středu. V noci může být ojedinělě až -3 °C a v oblastech nad 400 metrů nad mořem očekáváme sněhové přeháňky.

Ochlazení až ke konci týdne

Přeháňky, ale znovu už jen dešťové, očekáváme ve čtvrtek, přechodně může v polohách nad 800 metrů sněžit. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Od pátku do neděle pak meteorologové předpovídají oblačno, až zataženo. Místy s deštěm nebo s přeháňkami. Zpočátku od středních poloh, později ve všech polohách, srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C, přes den pak nejvyšší denní teploty budou 2 až 6 °C, postupně se ochladí a můžeme očekávat přes den -1 až +3 °C.

reklama
#počasí #sníh #zima #přeháňky #meteorologie

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.