Podívejte se na Afriku dětskýma očima

Africké děti chodí do školy rády
Centrum Dialog
Africké děti chodí do školy rády

Jaké to je žít v afrických slumech, když je člověk ještě dítě a ještě k tomu často navíc sirotek? Odpovědi dají syrové fotky.

reklama

Putovní výstava s názvem „Afrika očima dětí“ bude mít vernisáž v neděli 29. května v 18 hodin v Café Platýz. Návštěvníky výstavou provede herečka Simona Stašová.

 

Výstava fotek unikátním způsobem zachycuje realitu všedního života v Keni. Díky komentářům od malých keňských fotografů přibližuje svět, ve kterém děti vyrůstají, a poukazuje na věci, jejichž význam a důležitost mohou obohatit evropské smýšlení a postoje. Fotografie byly pořízeny fotoaparáty od českých adoptivních rodičů, rukama a očima keňských dětí pod vedením profesionálního fotografa Aliho Barisi, který byl mnohokrát mezinárodně oceněn za environmentální fotografie.

 

 

Fotky jsou výsledkem ročního snažení několika desítek dětí ze slumových oblastí Nairobi a Kisumu. Do Prahy je přivezli dva keňští koordinátoři rozvojových projektů James Omolo a Ahmed Ibrahim, kteří spolupracují s neziskovou organizací Centrum Dialog. Obrázky do Prahy přivezli dva koordinátoři neziskových projektů z Keni, kteří se zde chtějí podělit o zajímavé příběhy lidských osudů ovlivněných lidmi z Česka a Slovenska díky rozvojovým aktivitám neziskové organizace Centrum Dialog.

 

V Keni, Guinei a i v Evropě jsou do projektů této organizace zapojeny stovky dobrovolníků a oba koordinátoři se aktivit účastní osobně již více než 12 let. Díky nim chodí do školy několik stovek dětí v rámci „Adopce afrických dětí – projekt pomoci na dálku“. Oba koordinátoři vybudovali školy, které ovlivňují životy celé komunity v jejich lokalitách. Všechny jejich aktivity dávají větší naději do budoucna nejen místním dětem, ale také mladým lidem a ženám.

reklama
#Centrum Dialog #adopce dětí v Africe #Afrika očima dětí

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.