Podzim Josefa Lady na benešovském náměstí

Výstava Ladových obrázků s motivem podzimu
Výstava Ladových obrázků s motivem podzimu

Město Benešov připomíná tvorbu slavného rodáka z nedalekých Hrusic výstavou velkoformátových reprodukcí jeho obrazů na Masarykově náměstí.

reklama

Výstava byla připravena ve spolupráci s vnukem autora - Josefem Ladou. Potrvá do konce listopadu 2015.

Vyfoťte se s Mikešem

S kocourem Mikešem se mohou zejména děti vyfotografovat  v průchodu radnice. V prostorách Experimenty (Masarykovo náměstí 100) jsou v prodeji pomínkové předměty s obrázky Josefa Lady. Pro děti zde proběhne speciální promítání animovaného seriálu Kocour Mikeš.

 

Josef Lada (17. prosince 1887 Hrusice – 14. prosince 1957 Praha) Český  malíř, ilustrátor, karikaturista, spisovatel. Nakreslil přibližně 15000 barevných a černobílých ilustrací a namaloval přes 500 obrazů. K jeho oblíbeným motivům patří rodná vesnička Hrusice, vodník, ponocný, hospodská rvačka nebo zabijačka.

Benešovskou Experimentu můžete navštívit s dětmi od 28. 10. do 1. 11. a zúčastnit se tvořivých dílniček nebo shlédnout animovaný seriál Kocour Mikeš. Více informací najdete v rubrice Kam za čím.

 

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/podzim-josefa-lady-na-benesovskem-namesti-17121
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.